{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sådan skaber du en personlig vindueskarm

5. december 2023
Plante i vindueskarm

Forskellige udtryk i vindueskarmen

Din personlige smag og stil afspejler sig også i dine valg af planter, som pryder vindueskarmen. En kreativ person kan måske lide de mere alternative og sjove stueplanter, som du kan finde rigtig mange af indenfor kaktus- og sukkulentfamilien.

Er du derimod mere til det romantiske udtryk, falder valget måske på mere nostalgiske planter, fx nogle af disse blomstrende favoritter; begonia, primula, bægerranke, hawaiiblomst eller kalanchoe. 

Måske du er mest til det moderne og minimalistiske, hvor orkidéer og sansevieria er sikre vindere i indretningen. Her giver planternes skulpturelle fremtoning kant og personlighed til vindueskarmen.

Køb grønne og blomstrende planter til boligen her.

Vindueskarme mod nord, syd, øst og vest

Stueplanter trives ved forskellige lysindfald og temperaturer. Vinduet mod nord er mørkt, men den mængde lys, der finder vej, er tilstrækkelig til at give nogle planter et sundt og grønt udseende.

Sydvendte vinduer er ideelle for planter, som lever af lys. Du skal blot være opmærksom på, at temperaturerne kan blive tropeagtige om sommeren, så planterne skal kunne tåle meget varme, hvis ikke du vælger at sætte dem i skygge.

Mange planter befinder sig godt i vindueskarme, der vender mod øst og vest, fordi de her får direkte sol på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen.

Vi har samlet nogle af gartnerens grønne favoritter til vindueskarmen til dig her, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik.

Læs også: Grønne planter der er nemme at passe