11 grønne planter der er nemme at passe

Plantorama | 11 grønne planter der er nemme at passe

Nøjsomme planter til boligen

I ferietiden tænker de fleste nok mere på at nyde de solrige dage på terrassen eller i sommerhuset end på at huske vandingen af de indendørs planter. Selvom vi bruger mange timer udendørs, er det rart, at boligen stadig er smuk og indbydende med flotte planter - og det ene udelukker ikke det andet.

Planter som sansevieria kan klare sig op til en måned uden vand, og orkidéer behøver kun én vanding i ugentligt. Derudover er der et væld af planter, som værdsætter en let udtørring mellem vandingerne, og som stadig leverer flotte blomster og mønstrede blade.

Der er altså ingen grund til at frygte, at planterne falder om i sommervarmen, hvis du blot overvejer lys- og varmeforholdene indendørs og vander en gang imellem. Mange planter har det endda bedst, når de står i fred, for så kan de koncentrere sig om at sætte blomster og blade.

Læs også: Pasning af sansevieria

Populære produkter netop nu

Kødfulde blade gemmer på vandet

En af de plantetyper, der sagtens kan tåle mindre opmærksomhed og vand, er sukkulenter, som er elsket i mange hjem. Det er svært ikke at få succes med sukkulenter, da de opmagasinerer væske i deres kødfulde blade, så de kan tåle udtørring. Ja, de bryder sig faktisk ikke om at få for meget vand om rødderne.

Sukkulenter kan bruges overalt i boligen; i et miks med andre grønne planter og blomster eller for sig selv i små tableauer som spændende, grønne skulpturer.

I gangen og på badeværelset kan grønne planter sagtens trives og være med til at skabe et godt indeklima med deres luftrensende effekt. De blomstrende og mere pasningskrævende planter kan med fordel anbringes i opholdsrummene.

Læs også: Pasning af palmer

 

Alle kan holde liv i planter

Det er ingen videnskab at have planter i hjemmet, og samtidig koster det ikke ret meget at købe sig til spændende planter, der skaber liv og stemning. Det er ikke kun blomsterentusiaster, som kan have planter, og der findes mange skønne og nemme planter til alle årstider.

I dag bruges boligen ofte som et slags visitkort, hvor vi skilter med vores personlige stil og smag. Her er planter ingen undtagelse – de bidrager til et positivt indtryk af boligen med en gennemført stil.

 

Planter som fornyende element

Der findes mange spændende planter, der har meget at byde på, og som kan understrege rummets indretning og atmosfære, uanset om det er det romantiske eller stilrene, der præger billedet.

Planter kan klæde både det mønstrede underlag, den elegante lilla skjuler samt den neutrale skjuler, der går godt til planter med marmorerede blade. Med lidt mod og flair for farvekombinationer kan få ændringer give boligen et nyt og forfriskende udtryk, som du kan glæde dig over, når ferien er slut, og du atter er rykket indendørs til planterne.

Læs også: Sådan ompotter du dine stueplanter

Populære tips og tricks

Læs flere tips & tricks

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}