{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

11 planter der er nemme at passe

6. januar 2024
Nemme stueplanter

  Planter til dig, der ikke har grønne fingre 

  Er det med planter ikke din spidskompetence, men vil du gerne have noget grønt i hjemmet? Så giv dig selv – og planterne – de bedste odds, og vælg planter, der (næsten) ikke er til at slå ihjel.

  Der findes heldigvis mange planter, som både er flotte og nemme at holde. Find din favorit blandt vores 11 planter, der er nemme at passe.

  Køb udvalget af grønne stueplanter her

   1. Radiatorplante

  Radiatorplante, Peperomia, er vellidt for dens blade og farver, som kommer i mange forskellige, dekorative varianter. Og så kan planten, som navnet også afslører, tåle at stå tørt og varmt. Den skal vandes sparsomt og først når jorden er tør.

  Radiatorplante

  2. Bajonetplante

  Bajonetplanten, Sansevieria, er kendt for sine flade, stikkende blade. Planten er en af de få, som trives godt i direkte sol. Og så er den næsten ikke til at tage livet af, hvis blot du vander den med jævne mellerum, så jorden holdes fugtig.

  Sansevieria

  3. Aloe vera

  Aloe vera ynder en placering et lyst sted uden direkte sol og en pottejord, som er jævnt fugtig. Planten gør sig særligt godt i soveværelsets ofte varme luft, hvor den kan producere ilt og rense luften.

  Aloe vera

  4. Filodendron

  Filodendron, Philodendron, stiller sig hurtigt tilfredse, hvis de placeres et sted med indirekte lys og vandes en gang om ugen eller når jorden er tør. Planten er gennem årene blevet meget populær, både for dens udseende og nemhed.

  Filodendron

  5. Fredslilje

  Fredsliljen, Spathiphyllum, trives godt med alt fra en solrig til en skyggefuld placering og gerne en jævnt fugtig jord. Planten har grønne blade og fine, hvide blomster om sommeren.

  Fredslilje

  6. Gummitræ

  Gummitræet, Ficus elastica, er god til dig, som kan være glemsom med vandkanden. Placerer du den lyst, og lader den tørre ud mellem vandingerne, er den ganske tilfreds.

   

  Pasning af gummitræ - Plantorama

  7. Kaktus

  Kaktussen kræver meget lidt pasning, og den trives steder, hvor mange andre planter ikke gør. Stil den fx i en varm vindueskarm eller tæt på radiatorer. Det eneste, du skal være opmærksom på med en kaktus, er ikke at overvande den.

  Kaktusser

  8. Kalanchoe

  Kalanchoe blomstrer farvestrålende og ivrigt, og så kræver planten minimal pasning. Perfekt til dig, som er vild med farveklatter i indretningen. Den fortrækker en placering lidt inde i rummet og at tørre ud mellem vandingerne.

  Kalanchoe

  9. Lykkebregne

  Lykkebregnen, Zamioculcas, er kendt for at trives under stort set alle forhold, og det er en fordel for dig, som er nybegynder i planteverden. Giv den en lys eller skyggefuld palcering og vand, når jorden er tør.

   

  5 stueplanter der klarer sig i skygge - Plantorama

  10. Pilea

  Pilea vokser typisk hurtigt med ganske lidt pasning. Planten foretrækker masser af lys, dog uden direkte sollys. Og så vil den gerne vandes, når de øverste cm af jorden er tør.

   

  Pilea

  11. Sukkulent

  Sukkelenten trives hvor mange andre planter ikke gør, fx i vindueskarm og tæt på radiatorer. Hold jorden tør og vand med 1-2 ugers mellemrum om sommeren og 1 måneds mellemrum om vinteren.

  Sukkulenter