{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Opskrifter

Ravioli med svampe og timian

17. november 2023
Ravioli med svampe og timian - få opskriften på Plantorama.dk

Opskriften er udviklet af den vaskeægte foodie Isabella fra Bellas Madunivers. Her blogger hun om alt, der har med mad at gøre og deler opskrifter med sine følgere.


Lav din egen ravioli med krydderurter uden pastamaskine

Pasta og friske krydderurter er en fantastisk kombination. Denne opskrift på ravioli med svampe og timian er nem at lave og kræver ingen pastamaskine.

Fyldet består af bl.a. brune champignon, citrontimian, ricotta og frisk mozzarella. Yderligere er fyldet tilsmagt med lækre salte fra Nicolas Vahé.

 

Du skal bruge

Pasta

360 g durummel

4 hele æg

1 knivspids salt

2 tsk. olivenolie

 

Fyld

250 g brune champignon

1/2 løg

2 hvidløg

2 spsk. citrontimian (alm. timian kan også bruges)

80 g ricotta

50 g frisk mozzarella

1 spsk. smør

Nicolas Vahé salt med hvidløg og timian

Nicolas Vahé salt og peber

 

Sauce

3 spsk. smør

4 spsk. olivenolie

2 hvidløg

2 spsk. citrontimian

Nicolas Vahé salt med hvidløg og timian

Nicolas Vahé salt og peber

 

Ekstra olivenolie og salt til kogevandet

Ravioli med svampe og timian - få opskriften på Plantorama.dk
Ravioli med svampe og timian - få opskriften på Plantorama.dk

Sådan gør du

Sigt durummel og salt ned i en skål. Lav derefter en lille fordybning i melet og slå æggene ud heri. Olivenolie hældes også i fordybningen.

Arbejd forsigtigt æggene og olivenolien ind i melet. Når dejen er begyndt at samle sig, kan den æltes med hænderne til den er smidig og elastisk.

Kom pastadejen i køleskabet i 1 times tid.

Hak løg, hvidløg og champignon fint.

Kom 1 spsk. smør på en pande sammen med de hakkede løg, hvidløg og citrontimian. Svits det af i 1 min. og kom herefter champignon på panden. Lad det hele stege i 3-4 minutter.

Kom det hele over i en skål og bland med ricotta og fintskåret mozzarella. Smag til med salt og peber og stil fyldet i køleskabet mens dejen rulles ud.

Rul pastadejen tyndt ud (ca. 3-5 mm). Stik herefter runde cirkler ud med et glas, som har en diameter på ca. 7-8 cm.

Kom 1 tsk. fyld på en cirkel af pastadej og læg en anden cirkel pastadej ovenpå. Luk dine ravioli med en gaffel. Sørg for at lukke dem ordenligt, så de ikke åbner sig under kogning.

Kom olivenolie og smør på en pande sammen med citrontimian. Lad det trække smag ved lav varme, mens du koger dine ravioli. Smag til med salt og peber.

Fyld en mellemstor gryde med vand og kom 2 spsk. olivenolie og 1 tsk. salt i. Bring vandet i kog og kom herefter dine ravioli ned i. De skal koge i ca. 4 min.

Kom herefter dine ravioli over på panden og vend dem i saucen af smør, olivenolie mm. Anret dem herefter på en tallerken og servér.

Få flere tips & tricks