DIY

Dæk et smukt julebord i nordisk eller botanisk stil

17. januar 2023
Få inspiration til julebordet hos Plantorama

Sådan dækker du et nordisk julebord

Et af årets helt store tendenser indenfor boligindretning har været den nordiske stil med hvide, grønne og blålige toner kombineret med sølv og guld – og det ser vi også blandt julepynt og borddækning.

Den nordiske stil bevarer det skandinaviske lyse islæt, men det bliver de transparente farver tilsat de blå og grønne nuancer samt skinnende overflader, der præger stilen, og samtidig giver lys og liv i julens indretning.

Et nordisk julebord dækkes med en lys dug samt service i blålige eller grønlige nuancer. Pynt bordet med enkelt julepynt eller julekugler i lyse farver og grønne dekorationer med planter og lyskæder. Stilen føres helt igennem med pynt i lyse, kølige nuancer, simple, grønne dekorationer og lyskæder, så du får julestemning med et nordisk udtryk.

 

Planter til det nordiske julebord

Hvis ikke du er til de mere klassiske juledekorationer, kan du vælge at pynte julebordet med skønne planter og blomster i stedet. Specielt sølvtræ, minicypres og hvid amaryllis gør sig utroligt godt på det nordiske julebord.

Sølvtræ, Corokia Cotoneaster, har et minimalistisk udseende, men er samtidig en meget populær plante. Planten skal helst ikke konkurrere for meget om opmærksomheden med andre planter eller pynt, og derfor er den ideel til det mere enkle og lyse julebord.

Minicypres, Chamaecyparis 'Ellwoodii', klæder det nordiske og enkle look med sine grønne toner. Som en ekstra finish kan du pynte minicypressen med lidt snespray, så den lyser flot op på julebordet. Planten er perfekt til dig, som hverken er til et stort juletræ eller klassisk gran.

Hvid amaryllis, Amaryllis Hippeastrum, får store, smukke blomster, der pynter flot på julebordet. Amaryllis gør det nordiske julebord helt enkelt og elegant med sine hvide blomster på lange stilke.

Læs også: Lav smukke adventkranse med Queen kalanchoe

Populære produkter netop nu

 

Sådan dækker du et botanisk julebord

Endnu en stor tendens for året har været danskernes begejstring for store, grønne planter. Vi trækker stadig naturen indendørs, men ofte i kombination med det mere grønne botaniske look, som skabes med grønne planter og naturmaterialer.

Du dækker et julebord i botanisk stil ved at pynte med masser af levende planter samt plantemotiver på servietter og bordkort. Det botaniske julebord dækkes i et grønt-i-grønt look tilsat de hvide og brunlige nuancer samt lækre naturmaterialer.

Stilen føres helt igennem med et smukt træbord, smukke jordfarver og de grønne planter, så du får julestemning med et botanisk udtryk.

 

Planter til det botaniske julebord

Vi kommer ikke udenom grønne planter på det botaniske julebord. Specielt Forellen Begonia, elefantøre og fiskebensplanten er med til at fuldende det botaniske look. Er du ikke til de klassiske juleplanter som julestjerne og krukkejuletræ, men ønsker du stadig at pynte op med lidt grønt, er disse planter helt perfekte – og de pynter hele året rundt.

Forellen Begonia, Begonia Maculata, har med dens lange spidse og grønne blade beklædt med hvide prikker et anderledes og finurligt udseende. Planten vil med garanti vække opsigt på julebordet, hvor den står flot i en lerpotte.

Elefantøre, Alocasia Zabrina, er ideel til det botaniske look. Plantens lange zebrastribede stængler og store trekantede blade gør den helt unik og fantastisk dekorativ på julebordet. Plantens eksotiske udtryk lyser op, når den kombineres med naturmaterialer og jordfarver.

Fiskebensplante, Calathea ’White Star’, bringer på glimrende vis naturen indendørs og understreger den botaniske stil med smukke, dekorative blade med hvide aftegninger. Ligesom med de andre grønne planter, klæder den de brunlige og hvide farver.

Læs også: 11 grønne planter der er nemme at passe

 

 

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}