{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

DIY

Pynt nytårsbordet med eksklusive, hvide roser

1. maj 2024
Få inspiration til roser på nytårsbordet hos Plantorama

Gør nytårsaften uforglemmelig med blomstrende bordpynt

Nytårsaften er en aften, hvor vi ser tilbage på det år, der er gået, men også hvor vi ser frem mod det nye, der kommer. Det er altså i høj grad en aften, som mange ser frem til.

Med til en uforglemmelig aften hører blandt andet en lækker nytårsmenu og fyrværkeri, men i særdeleshed også flot bordpynt. Vi giver dig her vores bud på, hvordan du kan inkorporere festlige og eksklusive potteroser i din nytårsborddækning.

 

Roser på nytårsbordet

Du kan skabe et festligt og eksklusivt udtryk på nytårsbordet med hvide, storblomstrede potteroser. Roserne passer perfekt ind med champagnen og glimmeret, og er med til at gøre nytårsfesten og springet ind i det nye år til noget helt særligt.

Roserne kan eksempelvis placeres langs bordet sammen med anden pynt eller samlet på et fad, så de er omdrejningspunktet for bordpynten. For ekstra effekt kan du spraye roserne med glimmerspray, så de virkelig lyser op på nytårsbordet.

Lav også enkle nytårsdekorationer med Queen kalanchoe.

Få inspiration til roser på nytårsbordet hos Plantorama

Pasning af potteroser

Nytårsroserne har en holdbarhed på op til 5 uger indendørs med den rette pleje, så du har glæde af roserne helt ind i det nye år. De skal placeres så lyst som muligt uden at stå i direkte sollys. Dette er dog sjældent noget, du skal bekymre dig om her i vintertiden, hvor det er mere sparsomt med solskinstimerne.

Du skal til gengæld være opmærksom på temperaturen, som ikke må være for høj. Roserne kan stå i rum med almindelig stuetemperatur, men de holder sig længere og blomstrer igen, hvis de placeres i køligere rum med masser af lys.

Roserne skal vandes regelmæssigt, da de hverken må tørre ud eller stå drivvåde. Er det muligt, skal du vande potteroserne nedefra, eksempelvis i en underskål. I stedet for at smide roserne ud i foråret, hvor de er afblomstrede, kan du i stedet plante dem ud i haven, hvor du får glæde af dem året rundt.

Når roserne danner nye knopper, kan du hjælpe dem lidt på vej med flydende gødning én gang ugentligt. Fjerner du samtidig de afblomstrede blomsterhoveder eller beskærer rosen lidt, vil den danne nye blomstringer igen og igen. Efter udplantning får potteroserne en endnu kraftigere vækst og blomstring.