{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Dæk et rødt julebord anno 2022

3. februar 2024
Juledekoration med julestjerne

Sådan dækker du et julebord i klassiske julefarver

Julen nærmer sig med hastige skridt, og hvis der er noget julen kan, så er det at skabe hygge.

Jeg elsker selv alle de mange kreative sysler, som julen bringer med sig. Særligt når det kommer til juledekorationer, oppyntning og borddækning. Det er noget af det, jeg holder allermest af.

Der er intet som et smukt pyntet julebord, som kan imponere julegæsterne, og som kan skabe en dejlig stemning om middagsbordet og den lækre andesteg eller flæskesteg.

Det er en særlig aften, som har dybe rødder i faste traditioner, og derfor har jeg også taget afsæt i julens klassiske røde og grønne farver til dette års borddekoration og pyntning af julebordet. Måske forbinder du selv julen med disse farver, og ellers kan man jo selv tilføje nogle andre farver. Både julestjernen og amaryllis findes i andre farver.

Smuk borddekoration til julebordet

Du skal bruge

Oasis

2x amaryllis

1 bundt ilexgrene

1 bundt eukalyptus

1 -2 luksusjulestjerner

2 bundter gran

Et fad til dekorationen

Julebord anno 2022 Plantorama

Trin 1

Læg oasissen ned i en skål med vand og lad den ligge til den ikke kan trække mere. Når oasissen har trukket nok vand, vil den synke til bunds i skålen og være helt mørk og tung.

Julebord anno 2022 Plantorama

Trin 2

Klip amaryllis i en ønsket længde. Jeg vil gerne have lidt højde på dekorationen, så mine er ca. 30 cm og 35 cm. Sæt stænglerne ned i midten af din oasis. Sørg for at de sidder godt nede, så de ikke vælter. Hovedet på amaryllissen er tungt og folder sig flot ud.

Julebord anno 2022 Plantorama

Trin 3

Klip ilexgrene, eukalyptus og gran i mindre buketter. Brug gran og eukalyptus som bunddække og sæt skiftevis gran og eukalyptus i oasissen indtil den er fint dækket. Sørg for at der stadig er plads til luksusjulestjernen og ilexgrene i oasissen.

Julebord anno 2022 Plantorama
Julebord anno 2022 Plantorama

Trin 4

Klip 3-4 blomster af julestjernen og sæt dem i oasissen og slut af med at sætte ilexgrenene i dekorationen.

Julebord anno 2022 Plantorama
Julebord anno 2022 Plantorama

Trin 5

Så er dekorationen færdig og klar til at pynte på et smukt julebord. Det kræver faktisk ikke ret meget at få en smuk dekoration ud af meget få blomster, og de smukke røde farver kommer virkelig til sin ret. Læg en ekstra julestjerne på servietten ved bordkortet, for at skabe en endnu større wauw-effekt på bordet.

Smuk julestjerne i rød
Julebord anno 2022 Plantorama

Borddekorationen kan sagtens laves et par dage før juleaften. Hvis du gerne vil have din amaryllis skal springe ud, kan den kickstartes ved, at du sætter den i varmt vand inden den skal bruges. Jeg åbnede bladene lige så forsigtigt og pustede ned i blomsten. På den måde foldede bladene sig lidt ud. Ellers er den også smuk som knob, og man kan sætte blomsterne i en vase efterfølgende og nyde dem, imens de springer helt ud.

Når du bruger luksusjulestjernen i din borddekoration, skal du være opmærksom på, at den kun kan holde nogle dage. Men du kan forlænge holdbarheden således. Når man klipper blomsterne af planten, kommer der lidt hvid saft ud ad stænglen. Hvis man tager en lighter, kan man forsigtigt brænde saften, så den bobler let. På den måde lukker man for stænglen, og i stedet for at oasissen trækker saften ud ad blomsterhovedet, kan den nu suge vandet fra oasissen.

Rigtig god arbejdslyst og glædelig jul.


Rødt julebord anno 2022