{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

DIY

Lav din egen blomsterkrone med friske blomster

3. november 2023
DIY: Lav din egen blomsterkrone - Plantorama

Billederne i artiklen er taget af Susan Mogensen, der til dagligt deler tanker fra familielivet, idéer til boligindretning og kreative DIY-indslag på susliving.

Hvilke blomster kan bruges til blomsterkroner?

Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at lave blomsterkroner på, så det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan dine blomsterkroner skal se ud. Der er imidlertid bestemte typer blomster, som egner sig bedre i en blomsterkrone end andre, fordi de fra naturens side har den rette størrelse og form. 

Blomster med tynde stilke er eksempelvis nemmere at hæfte fast i blomsterkronen, hvor blomster med tykkere stilke typisk falder ud. Ligeledes kan lette blomster være nemmere at arbejde med, da de ikke har tunge og store blomsterhoveder.

Du kan fx bruge fresier, ærteblomster eller brudeslør i din blomsterkrone, da de alle har forholdsvis lette blomster og tynde stilke, som er nemme at arbejde med.

DIY: Lav din egen blomsterkrone - Plantorama

Du skal bruge

1 rulle ståltråd i medium tykkelse

1 rulle blomstertape

2 længder silkebånd eller lædersnor

Pyntegrønt

Snitblomster

Sådan gør du

Lad snitblomsterne trække vand i min. 1 time, inden du går i gang.

Afmål din blomsterkrone ved at bøje ståltråden omkring dit hoved. Husk at der skal være lidt ekstra ståltråd i begge ender.

Form en løkke i begge ender af ståltråden, så du kan binde snor eller bånd fast, og dæk ståltråden med blomstertape.

Placér først pyntegrønt rundt på ståltråden, og sæt det fast ved at vikle ståltråd rundt om. Herefter gør du det samme med blomsterne. Placér dem gerne tilfældigt for et naturligt udtryk.

Bind en passende længde snor eller bånd fast i løkkerne på blomsterkransen, så du kan binde en sløjfe bag på dit hoved.

 

Hvor længe holder blomsterkroner?

Det skønne ved en blomsterkrans med friske blomster er dens skrøbelighed. Det betyder midlertidig også, at blomsterne ikke holder sig friske længe uden vand. Så skal du bruge blomsterkransen til en bestemt begivenhed, er det bedst at lave den på selve dagen.

Alternativt kan du opbevare kransen i køleskabet mellem noget fugtigt køkkenrulle, hvis du eksempelvis laver den dagen før. Efterfølgende kan kransen pynte på et fad eller hænges til tørre på væggen eller væggen.