{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

DIY

Lav dit eget blomsterbillede, bogmærke eller kort

17. oktober 2023
Lav dit eget blomsterbillede, bogmærke eller kort - Plantorama

Artiklen er skrevet af Rikke, der deler ud af gør-det-selv tips, inspiration og personlige havehistorier. Følg med på mellemhaver.dk

 

3 DIY-idéer med forårsblomster

I det tidlige forår spirer vintergækker og erantis frem og det er skønt at kunne fylde havekrukkerne med hornvioler og stedmoderblomster, som godt kan tåle en smule nattefrost.

Stedmoderblomster og hornvioler fåes i mange flotte varianter og i de smukkeste farver. Vælg nogle i den samme farvetone eller mix farverne.

Du kan lave dine egne blomsterbilleder af forårsblomster fra haven, som du kan bruge i billederammer, som bogmærke eller som kort. Har du ikke en farveprinter kan du også tørre og presse blomsterne og sætte dem i en billederamme.

Lav dit eget blomsterbillede, bogmærke eller kort - Plantorama
Lav dit eget blomsterbillede, bogmærke eller kort - Plantorama

Materialer til blomsterkort eller bogmærke

 • Hornvioler og stedmoderblomster
 • Mobiltelefon eller kamera
 • Farveprinter
 • Hobbykniv eller saks
 • Limstift
 • Pap
 • Silkebånd

 

Materialer til blomsterbillede

 • Hornvioler og stedmoderblomster
 • Hobbykniv eller saks
 • Billedramme med glas
 • Blomsterpresse, en gammel bog eller bagepapir og strygejern

DIY 1 og 2: Bogmærke og kort

Pluk forsigtigt de flotteste blomster af dine hornvioler og stedmoderblomster og put dem i en kurv. Hvis blomsterne skal presses og tørres, skal blomsterne plukkes på en tørvejrsdag.

Find en flot dug, et stykke stof eller brug et gammelt træbord til at lægge blomsterne på. Vælg gerne noget med lidt struktur.

Tag nogle forskellige billeder med din telefon eller dit kamera. Gerne både nogle tæt på og lidt længere væk. Prøv at lægge blomsterne på forskellige måder.

Overfør billederne til din computer og print billederne ud. Skær eller klip dem til, så de passer til billederammen, bogmærket eller papkortet.

Lim pap på bagsiden af kortet og bogmærket. 

Tip: Hvis du laver et bogmærke, er det flot, hvis du sætter et stykke silkebånd i toppen, inden du limer blomsterprint og pap sammen.

 

DIY 3: Blomsterbillede
Til at tørre og presse blomsterne kan du bruge en blomsterpresser eller en gammel bog, som du ikke bruger mere (blomsterne kan godt smitte lidt af og gøre siderne i bogen fugtig).

Stryg blomsterne imellem to sider bagepapir ved lav varme. Hvis du stryger dem, er det en god idé at presse blomsterne i en bog først i ca. 1 døgns tid, så er de hurtigere om at tørre ved strygning. 

Efter tørring og presning er blomsterne lidt skrøbelige, så tag dem forsigtigt ud og put dem i en billederamme med glas.

Blomsterbilledet, kortet og bogmærket kan bruges til en gave eller lyse op hos dig selv på en gråvejrsdag.

Lav dit eget blomsterbillede, bogmærke eller kort - Plantorama