{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sådan binder du en brudebuket i bohémestil

30. december 2023

Bohéme-brudebuket: Se videoen og kom godt i gang

Det er nemmere at binde sin egen brudebuket, end mange tror, og samtidig får du mulighed for at vise lidt af din personlighed. Det kræver kun blomster, bast og snor samt den rette teknik at binde sin helt egen smukke buket.

De seneste år er buketter med et mere naturligt og tilfældigt udtryk blevet utroligt populære, og tendensen er den samme, når det kommer til brudebuketter. Her i guiden får du vores bud på en flot brudebuket i bohémestil, der kombinerer blomster i forskellige former og farver i den helt perfekte, sprudlende brudebuket.

Buketten kan du med fordel binde dagen før, du skal bruge den. Så længe den sættes køligt i en vase med vand, kan den fint holde sig pæn natten over.

Se vores aktuelle udvalg af snitblomster

Gå efter udsprungne blomster

For at fremhæve det naturlige i buketten skal du gå efter blomster, som er udsprungne og ikke i knop. Blomsterne skal så at sige være åbne. Du kan med fordel stille blomsterne varmt et par dage – dog ikke direkte i solen - så de springer mere ud.

Du kan fint supplere med blomster fra haven eller grøftekanten. Det kan du spare lidt penge på, men det er også med til at understrege den tilfældige bohémestil endnu mere.

 

Tip: Tilfældighed er vejen frem

Bohéme-brudebuketten er en fordel for dig, som er nybegynder, da det tilfældige udtryk er nemmere at få til at lykkes. Vores bedste tip er at prøve sig frem, indtil du opnår den ønskede form på buketten. Husk der er ingen regler, men med den rette teknik, bliver det hele lidt nemmere.

Sådan binder du en brudebuket i bohémestil - Plantorama

Til denne buket er der brugt

Blomster

Betlehemsstjerne (Ornithogalum Arabicum)

Blå fresia

Blå mandstro (tidsel)

Brudeslør (Gypsophila)

Grøn johannesurt (Perikum)

Gul trommestik (Craspedia)

Gul solsikke

Hvid astilbe

Hvid marguerit

Hvid prærieensian (Lisianthus)

Lilla prydløg (Allium)

Orange og pink rose

Orange gerbera

Pink hortensia

Rosa og pink nellike (Dianthus)

Rosa ærenpris (Veronica)

 

Grønt

 Bjørnegræs

Efeu

Eukalyptus

Ulvefodsbregne

 

Andet

Bast

Reb eller snor

Trin 1: Klargør blomster og pyntegrønt

Fjern alle blade, små sidegrene og torne på blomsterne og giv dem et langt skråt snit med en skarp kniv eller grensaks.

  • Del de blomster, som har flere stilke, fx Lisianthus, nellike, brudeslør og marguerit. Husk stilkene skal have en vis længde, så de når 5 cm ned under din hånd.
  • åbn roserne let, hvis de er for lukkede. Det gør du ved forsigtigt at bøje de yderste blade ud ad. Lidt som at vende vrangen ud på dem.

Klip stilke af pyntegrønt.

Sæt blomster og pyntegrønt i en vase, der er fyldt helt op med håndvarmt vand. Her skal de trække vand i minimum 24 timer.

 

Trin 2: Bind buketten

Start på buketten ved at vælge ét stort eller flere små blomster som din midte. Placér det i din hånd, så 8-10 cm inkl. hovedet sidder over hånden.

Læg efeublade ind under hele vejen rundt om din midte.

Placér nu dine blomster på kryds og tværs samt i forskellige højder. Det skaber det tilfældige udtryk, som er karakteristisk for bohémestilen. Læg altid dine blomster skråt ind over den forrige, så du hele tiden holder formen.

  • Skab balance i buketten ved at placere blomsterne i trekanter. Selvom det er en buket med et naturligt udtryk med mange forskellige blomster, må der stadig godt være harmoni.

Tjek om nogle af blomsterne virker maste eller er gemt for meget væk blandt de andre. Hiv forsigtigt i blomsterne, hvis de skal trækkes mere frem, indtil du er tilfreds med formen.

 

Trin 3: Afslut buketten

Afslut buketten med bast, når du har opnået den ønskede form. Basten vikler du rundt om stilkene over din hånd og strammer imens. Bind 3 knuder og klip enderne af basten af.

Placér eukalyptus, bjørnegræs og bregneblade de steder, hvor buketten er lidt tynd eller der er et enkelt hul. Vikl bast rundt om endnu en gang.

Klip stilkene lige over ca. 5 cm under din hånd. Bliver stilkene kortere end det, bliver buketten for tung at holde på.

Skjul basten med reb eller snor, der understreger bohémestilen. Læg rebet dobbelt og vikl det et par gange rundt om, så basten er dækket.

Sæt buketten i vand, indtil du skal bruge den.

Sådan binder du en brudebuket i bohémestil - Plantorama