{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sådan laver du en evighedsbuket med tørrede blomster

5. november 2023
DIY: Sådan laver du en evighedsbuket - Plantorama

Artiklen er skrevet af Kristinna Andreasen, der arbejder freelance som interiør- og boligstylist. Du kan følge hendes æstetiske univers ovre på hendes instagram.

 

Evighedsbuket: Et bæredygtigt og smukt alternativ

Tørrede blomster er en stor trend i boligindretningen på nuværende tidspunkt. Mit hjem bugner lige nu af tørrede blomster, som jeg bruger til at lave evighedsbuketter af. Og her kommer min guide til, hvordan du laver en smuk evighedsbuket, du længe kan få glæde af.

De fleste kvinder, mig selv inklusiv, elsker blomster. Jeg ved, at der er flere i min omgangskreds, der forkæler sig selv med friske blomster hver uge (hvis ikke manden gør).

Det bedste ved evighedsbuketten er, at det er et bæredygtigt alternativ til den hurtigtvisnende, friske buket. Evighedsbuketten kan nemlig holde så længe, du selv ønsker at have den stående. Derfor behøver du ikke at købe nye blomster hver uge – det er både godt for pengepungen og klimaet.

De bedste blomster at tørre

De bedste blomster til en tørret buket er blomster med lavt væskeindhold. De har nemmere ved at tørre op og farven bevares lettere. Du kan kende dem på, at de ofte har en spinkel stængel, som der ikke løber væske fra, når de skæres til.

Til min evighedsbuket, jeg vil vise jer i denne evighedsbuket-DIY, har jeg brugt blomster, som jeg har ladet tørre ind stående i en vase. Det er samtidig blomster med en spinkel stængel, som er nemme at tørre. Jeg har brugt følgende:

  • Neg
  • Hindbæger
  • Siv
DIY: Sådan laver du en evighedsbuket - Plantorama

Arranger tørrede blomster i en smuk vase

Jeg har valgt en smuk, slank og høj vase, som egner sig godt til de lange pampasgræs og siv, således du får en smuk, høj og enkel evighedsbuket.

Nu skal du blot, tilfældigt, begynde at placere blomsterne i din vase, indtil du synes, din evighedsbuket har fået det udtryk, du ønsker dig. Først placerede jeg siv og pampasgræs, hvorefter jeg tilføjede de grønne nuancer i form af eucalyptus og hjertegræs samt neg. Til sidst tilføjede jeg lidt farve fra hindbægerblomsten.

DIY: Sådan laver du en evighedsbuket - Plantorama
DIY: Sådan laver du en evighedsbuket - Plantorama
DIY: Sådan laver du en evighedsbuket - Plantorama

Bevar form og farve

Når du er tilfreds med din evighedsbuket, så spray den med en omgang hårlak. Det er med til at bevare farven og forhindrer at blomsterne begynder at drysse.

Til sidst manglede jeg bare at finde det rette sted til den smukke evighedsbuket. Det blev på mit spisebord.

DIY: Sådan laver du en evighedsbuket - Plantorama

Tilføj enkelte friske blomster

For en smuk kontrast kan du nemt tilføje lidt friske blomster til de tørrede blomster. Det giver et frisk pust, og samtidig er det ikke alle blomster, der skal udskiftes på samme tid. Her med tilføjelse af flamingoblomsten i en smuk laksefarve.