{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

DIY

Sådan laver du en overdådig blomsterkrans

26. september 2023

Dæk op med blomsterkrans i flotte farver

Snart begynder sæsonen for bryllupper, konfirmationer og andre sommerfester, hvor festbordene skal dækkes på smukkeste vis. Uanset hvilken festlig lejlighed du inviterer til, er et veldækket bord en vigtig del af forberedelserne og selve festen.

En blomsterkrans er simpelthen perfekt til den festlige borddækning – uanset hvilken fest du skal holde. Med en blomsterkrans i flotte farver får festbordet et friskt og yndigt pust, og så kan du imponere dine gæster med, at du selv har lavet den.

Og det behøver slet ikke være svært at lave en smuk og holdbar blomsterkrans, der pynter. Vi guider dig her til, hvordan du laver en overdådig blomsterkrans, som pryder på ethvert festbord.

Du kan bruge sæsonens blomster, dine yndlingsblomster eller nogle helt tredje. I denne krans er der brugt nelliker, roser, ranunkel, vibeæg, fresia og hyacinter. Af bladgrønt er der brugt galakseblade, japanergrønt og bordeaux peperomia.

DIY: Sådan laver du en overdådig blomsterkrans - Plantorama

Sådan laver du en overdådig blomsterkrans

Når du skal lave en blomsterkrans, er det vigtigt for et flot udseende, at du har den rette teknik. Når du har den i baghovedet, bliver det meget nemmere at skabe en harmonisk og ensartet krans – også når du anvender mange forskelligartede blomster.

Helt grundlæggende handler det om at skære blomsterstilkene i tre forskellige længder og arrangere dem i trekanter. Længerne skal være forskellige, så kransen er afbalanceret. Du skal bruge de lange stilke til ydersiden (4 - 5 cm), de medium stilke til toppen (2 - 3 cm) og de korte stilke til indersiden (1 - 2 cm). Dette giver kransen den fine, buede form hele vejen rundt.

For at skabe mest mulig harmoni og balance i blomsterdekorationen bør du placere de forskellige blomster i trekanter. Har du flere forskellige blomstertyper, skal alle typerne placeres, så hver eneste blomst indgår i en trekant med to blomster af samme type. Det er en fordel at færdiggøre en type grønt eller blomst ad gangen, så du bevarer overblikket.

Tip fra blomsterdekoratøren: På toppen af kransen kan du godt variere længden på blomsterne lidt mere, da det skaber et levende udtryk.

DIY: Sådan laver du en overdådig blomsterkrans - Plantorama
DIY: Sådan laver du en overdådig blomsterkrans - Plantorama
DIY: Sådan laver du en overdådig blomsterkrans - Plantorama

Du skal bruge

Afskårne blomster

Bladgrønt

Oasiskrans

Fad

Sådan gør du

Sæt oasiskransen i blød 24 timer før brug, så den kan suge vand. Dette gøres, så blomsterne holder længst muligt.

Skær kanten på oasiskransen skråt med en urtekniv.

Klargør blomsterne ved at skære dem i tre forskellige længder – korte (1 - 2 cm), medium (2 - 3 cm) og lange (4 - 5 cm). 

Dæk 70% af kransen med forskelligt bladgrønt. Husk at følge den ovennævnte teknik – arbejd i trekanter. 

Placér en type blomst ad gangen. Begynd altid fra ydersiden og arbejd dig ind imod indersiden af kransen. Også her bruger du trekants-teknikken.

Gentag denne proces med alle dine blomster, indtil oasiskransen er dækket fuldstændigt.

Sæt kransen på et fad, så vandet ikke trækker ud i underlaget.

DIY: Sådan laver du en overdådig blomsterkrans - Plantorama