{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

DIY

Vinterhygge med løgblomster

14. oktober 2023
Plantorama | Vinterhygge med løgblomster

Hyacinter i vindueskarmen

Hvide hyacinter er smukke og stilige i sig selv og kan plantes flere sammen ad gangen eller alene. Arrangeret i forskellige glas kan de skabe et varieret forløb i for eksempel vindueskarm. Sorte bloklys sammen med enkle løg i forskellige høje glas og kun med de smukke rødder synlige og koglegrene som eneste pynt giver et nordisk og rent udtryk.

Plantorama | Vinterhygge med løgblomster

Hyacinter som julepynt

Foruden den vidunderlige duft, som hyacintens blomsterklaser spreder i hele rummet, er den karakteristiske, kugleformede knold både cool og meget juleagtig. Og det er ikke spor for tidligt at begynde at tænke julepyntning, så prøv at bruge løgblomster i stedet for eller i selskab med den sædvanlige julepynt.

Hæng for eksempel hyacinter op i silkebånd i forskellige længder sammen med glashjerter, og du har udsigten til en smuk juledekoration både inde- og udefra.

Plantorama | Vinterhygge med løgblomster

3 idéer med hyacinter som bordpynt

Hyacinter er ligeledes meget velegnede til bordpynt. I samspil med for eksempel hvide hyacinter opnås et køligt og enkelt udtryk, som dominerer mode- og indretningsbilledet.

Her er tre idéer:

  • Skab en rigtig vinterfortælling i form af en naturlig bordløber, hvor de lavtvoksende, kompakte hyacinter arrangeret som et forløb og med afstemt pynt af hvide blomster, mos og kugler binder bordet sammen til en helhed.
  • Plant hyacinter i en i skål på fod, og skab vinterstemning med lavgrene, frostede kogler og isblomster. De lyse farver understreges af gråt mos i bunden, og resultatet bliver en dekoration, der er klassisk og moderne på samme tid.
  • Arranger en smuk, lav krans med hyacinter fastgjort med pinde i midten, som både kan bruges som pynt på bordet og som udendørspynt ved fordøren.