{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Jul og nytår

Jul og nytår

DIY og kreativ jul

Velkommen i Plantoramas juleunivers med masser af DIY-idéer og inspiration til den søde juletid. Gå på opdagelse her på siden og besøg vores julemarked landet over.

Skønne DIY-idéer til jul

Når december nærmer sig, er det ved at være tid til de årlige julerier. Men hvad skal du finde på af sjove juleting i år? Heldigvis har vi en masse forslag til skønne DIYs, som hele familien kan samles og hygge om. Der er både noget for de store og de små, så alle kan være med her.

Her i Plantoramas juleunivers finder du inspiration til DIY-julepynt for børn samt kreative juledekorationer med planter og blomster. Vi giver dig vores bedste DIY-idéer til juledekorationen og adventskransen – både i moderne og anderledes udgaver og de helt velkendte og klassiske.

Du finder naturligvis alt det, du skal bruge til at lave vores skønne jule DIYs i Plantoramas julemarkeder landet over. Her finder du også inspiration til en flot indpakning af julegaver og juleudsmykningen i hjemmet.

Julepynten bliver ikke mere unik og personlig, som når du laver den selv. Og så er det bare en hyggelig juletradition at samles om som familie. I vores centre finder du alt materiale til julens dekorationer, lige fra kogler og nødder, over bånd og glimmer, til kalenderlys og gran.

Der er mange forskellige DIY-idéer til jul, som I kan kaste jer over. I skal blot beslutte, hvad der passer ind i jeres juleindretning, og så er det bare at gå i gang. Vi giver dig lister over, hvad du skal bruge til hver DIY-idé, og du finder alt materiale i vores centre.

Det behøver ikke være svært at lave sin egen julepynt eller sine egne juledekorationer. Vores DIY-idéer til jul er både nemme og simple at kaste sig over, men de vil stadig imponere dine gæster. Så er du ikke udstyret med de mest kreative evner, kan du altså stadig være med.

Vi har en juleidé for enhver stil eller smag, men du kan altid sætte dit eget personlige præg på. Vi anbefaler, at du laver vores skønne jule DIYs med familien og gør det til en hyggelig juletradition. Det er trods alt det, julen går ud på.

Få en kreativ jul med børnene

I Plantorama vil vi gerne hjælpe dig med at gøre lidt ekstra ud af julen. Juletiden betyder hygge, godter og masser af samvær med venner og familie, og hvorfor ikke lave små kreative DIY-projekter sammen? Vi hjælper jer godt på vej med fine idéer til en kreativ jul.

En kreativ jul er ifølge os lig med juledekorationer og hjemmelavet julepynt. Og her kan hele familien altså sagtens værre med. Er I klar til at kaste jer ud i julens gør-det-selv-projekter eller mangler I lidt inspiration? Uanset giver vi dig nogle gode idéer her i vores juleunivers, som hele familien kan samles om.

Ingen jul uden julepynt! Vi hænger julepynt på juletræet og rundt omkring i huset – nogle tilmed udenfor på terrassen og ved fordøren. Nogle kører den minimalistiske og moderne stil, nogle andre den traditionelle i klassiske farver og nogle tredje er vild med hjemmelavet julepynt.

Der er heldigvis ingen regler for julens udsmykning, og du kan mikse og matche lige den julepynt, du er vild med. Du kan også give juleudsmykningen et kreativt og personligt præg med hjemmelavet pynt – og det behøver ikke være svært at komme i gang.

Flettede julehjerter og julestjerner er klassikere på juletræet, men hvad med at lave dine egne julekugler? Du kan hurtigt og nemt forvandle enkle julekugler eller give nyt liv til gamle sammen med børnene. Det er både et kreativt, sjovt og nemt projekt at kaste sig over.

I kan i fællesskab lave noget personligt og mindeværdigt julepynt, som år efter år hænges på juletræet og minder jer om hyggelige stunder. Enkle julekugler bliver hurtigt lidt sjovere med et flot mønster af neglelak eller børnenes håndaftryk.

Når julegaverne endelig er købt, skal de naturligvis også pakkes flot ind. Gør julegaveindpakningen personlig og dekorativ med smukt julepapir og julebånd.

Du kan også sætte gran eller andet pyntegrønt fast i båndet for et grøn tvist på indpakningen. Find inspiration til julegaveindpakningen her i vores DIY-juleunivers. Vi deler også ud af vores yndlingsopskrifter til jul.

Familien kan også fejre en kreativ jul ved at gøre indpakningen personlig med jeres helt eget gavepapir med kartoffeltryk. Det er en sjov lille aktivitet, hvor børnene kan udfolde deres kreative side – og de vil med garanti elske at give gaverne til familie og venner. Med hjemmelavet gavepapir bliver julegaverne næsten en gave i sig selv.

Hyg med DIY-julepynt

DIY-julepynt giver juleudsmykningen et personligt præg, og så er det et utroligt hyggeligt projekt at samles om som familie. Der er noget helt særligt ved at hænge sin hjemmelavede julepynt på juletræet, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan julepynten skal se ud.

Gør julepynten unik; bestem selv farverne og udtrykket. Med DIY-julepynt kan I hver især udfolde jeres kreative evner og sætte jeres personlige præg på julepynten. Skal julepynten være simpel, sjov eller klassisk? Måske den skal være alle tre?

Det vigtigste i forhold til hjemmelavet julepynt er ikke nødvendigvis, hvordan det ender med at se ud, men derimod den hygge der spredes, når familien er kreative sammen. Og det er både nemt og simpelt at lave sin egen julepynt, hvor både de lidt og meget kreative kan være med.

Du bestemmer helt selv, hvilke farver din DIY-julepynt skal have. Måske du er mest til de klassiske røde og hvide farver? Måske du ikke kan få nok af glimmer og glitter? Måske du kører et bestemt farvetema? Uanset hvad tilfører hjemmelavet julepynt noget helt særligt og unikt til juleudsmykningen.

Du bestemmer også selv materialerne, som julepynten skal laves i. Træ, kogler og nødder giver eksempelvis et rustikt og naturligt udtryk, hvor glanspair og filt er mere traditionelle materialer. Det er bare med at tænke kreativt og slå sig løs, når det kommer til at vælge materialer.

Vi har samlet vores idéer til DIY-julepynt lige her, hvor du finder materialeliste og trin-for-trin guides, så det hele bliver så nemt som muligt. Alt det du skal bruge, finder du naturligvis i vores julemarkeder landet over. Du kan også gå på opdagelse blandt udvalget på vores hjemmeside, men julemarkedet er bestemt et besøg værd.

Lav hjemmelavede juledekorationer

Hjemmelavede juledekorationer er i mange familier et juleritual, der gentages år efter år. Det er både hyggeligt og sjovt, og det giver dig mulighed for at udfolde dine kreative evner.

Hvor langt dine kreative evner rækker, ved du kun selv, men her i vores juleunivers har vi samlet vores bedste idéer til hjemmelavede juledekorationer, og mon ikke du også finder én, der passer til dig?

Gå på opdagelse blandt vores forskellige DIY-guides til julens dekorationer lige her. Der er både noget til dig, der ønsker en nem juledekoration og noget til dig, som gerne vil udfolde dine helt store kreative evner. Og der er naturligvis planter og blomster i alle vores hjemmelavede juledekorationer.

Idéerne spænder vidt; fra klassiske dekorationer og kranse med gran og mos til moderne og eventyrlige dekorationer med smukke blomster. Med Plantoramas mange forskellige muligheder finder du med garanti noget, der passer til din smag og kreativitetsniveau.

Vi har gjort det så nemt for dig som muligt. Du finder en liste over det, du skal bruge og en trin-for-trin guide, så du kommer godt fra start, til alle vores hjemmelavede juledekorationer. Så det er bare at kaste sig ud i det. Og vi har naturligvis alle materialerne i vores centre; kalenderlys og lyskæder, ler og oasis, pyntegran og pyntegrønt samt bånd og pynt.

Er du ikke til de hjemmelavede juledekorationer, tilbyder vi selvfølgelig flotte dekorationer til jul og advent i vores julemarked, som er lige til at tage med hjem og stille på bordet.

Tæl ned til jul med flotte adventskranse

Adventskransen kom til Danmark fra Tyskland omkring første verdenskrig og er i dag en afholdt juletradition blandt mange danske familier. Traditionen med adventskransen går i sin enkelthed ud på, at vi tænder et lys på hver af de fire adventssøndage for at tælle ned til juleaften.

Da adventskransen først gjorde sit indtog i de danske hjem, var farver på båndet lilla, da det var kirkens farve for adventstiden. I dag gør adventskransen sig dog i alverdens farver, hvor især hvid og rød er hyppigt brugt på både bånd og pynt.

Det er dog ikke kun farven på adventskransen, som har ændret sig gennem årene. Det har placeringen også. Førhen hængte man adventskransen fra loftet, men nu om dage får den oftest lov til at stå på bordet. Adventskransen behøver ikke engang at være en krans længere.

Man kan også anvende en stage til fire lys eller et fad, som dekoreres med lys, pynt, gran og bånd. Ja det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du laver din adventsdekoration. Uanset hvilken adventsdekoration du foretrækker, kan du finde inspiration og tips her i vores guideunivers.

Vi har både idéer til klassiske og utraditionelle adventsdekorationer, selvfølgelig alle sammen pyntet med skønne blomster eller planter. Alle materialer finder du i Plantoramas julemarkeder landet over.

Julemarkedet byder på alt fra adventslys og bånd, over mos og gran, til pynt og ler. Vi har alt det, du skal bruge til at lave flotte adventskranse og adventsdekorationer.