{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Levende juledekorationer med grønne planter

3. maj 2024
Få inspiration til levende juledekorationer hos Plantorama

Grønne planter holder længe i juledekorationer

Hvert år laver vores dygtige plantedesignere smukke og stemningsfulde juledekorationer med grønne planter og levende lys. De grønne planter giver brede rammer for at skabe dekorationer, som er friske og skønne helt frem til jul. 

Juledekorationer med levende lys, kogler og gran skaber hygge og stemning i hjemmet, imens vi tæller ned til den 24. december. Uanset om du vælger at købe en færdiglavet dekoration eller laver din egen fra bunden, vil de fleste af os gerne have, at den holder sig frisk og grøn så længe som muligt, så den ikke står og drysser på bordet og udgør en stor brandfare. 

Derfor er det en rigtig god idé at skabe juledekorationer med nogle af de mange spændende og levende stueplanter, som du kan finde i alle centrene.

Mange af planterne er specielt velegnede til juledekorationer, som kan fås med eksempelvis grågrønne og sølvgrå farvetoner i kombinationer med naturmaterialer som kogler, grene og træ fra haven. Planterne skal dog vandes af og til, men ikke ret meget.

Læs også: Sådan laver du en adventsdekoration inspireret af naturen

 

Sådan skaber du din egen juledekoration med grønne planter

De færreste forbinder måske sukkulente planter med julen, men de giver juledekorationerne et naturligt og spændende udtryk, og så tåler de udtørring.

Det er ikke mere vanskeligt at lave en dekoration med sukkulenter end en traditionel dekoration med gran. Du skal blot bruge fantasien og være kreativ.

Læs også: Lav smukke adventkranse med Queen kalanchoe

 

Adventskrans med grønne blade, eukalyptus og husløg

Denne skønne adventskrans kan både stilles på et bord eller hænges op i loftet. Kransen er kreeret med grønne blade, stængler af eukalyptus og små husløg, der tilsammen giver et enkelt og moderne udtryk. Nedenfor kan du læse og se, hvordan du laver din egen adventskrans.

  • Brug en halmkrans og beklæd den med flotte grønne blade.
  • Lav små buketter af eukalyptus og fordel dem lidt tilfældigt på kransen. 
  • Gruppér små husløg som pynt på kransen. 
  • Læg kransen på et smukt fad og placer fire lys i midten.

 

Juledekoration med småbladet efeu, husløg og stuetrøst

Småbladet efeu er en slyngplante, vi normalvis ser ude i haven, men den pynter også flot i julens dekorationer. Slyngplantens lyse- og mørkegrønne blade lyser op i juledekorationen, side om side med store og små grankogler samt husløg og stuetrøst.

Stuetrøst, Pilea depressa, er en flot grøn stueplante med en overhængende vækst af lange, slanke bladranker, der gør sig særligt godt i juledekorationer. Sammen med husløgene får juledekorationen et naturligt og levende udtryk, der stadig oser af jul.

Læs også: Pasning af julestjerner

Få inspiration til levende juledekorationer hos Plantorama

 

Juledekoration med hvid julerose, hyacinter og husløg

Den hvide julerose er en af de få blomster, som liver op her om vinteren, og derfor er den blevet særligt populær. Dens graciøse, hvide blomster står i smuk kontrast til de skulpturelle husløg, de store kogler og det skovagtige lag af mos.

Sammen med hyacinterne får du en skøn og duftende juledekoration med et enkelt, naturligt udtryk. Kan du ikke helt undvære julepynten, kan du placere et par farverige julekugler i dekorationen.

Læs også: Kreative juledekorationer med julestjerner

Få inspiration til levende juledekorationer hos Plantorama