{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Svævende juledekoration med julestjerner

21. oktober 2023
Svævende juledekoration med julestjerner - Plantorama

Artiklen er skrevet af Julie og Mikkel fra Another Studio. Til dagligt laver de kreativt content, foto, styling og meget mere indenfor alting bolig.

 

Julestjernen i ny, svævende forklædning

Den klassiske julestjerne kan vi alle huske fra vores mormors hjem, hvor den altid stod i vindueskarmen i julemåneden og kom på bordet, når det skulle dækkes smukt op til jul og til gæster. Men kan den røde blomst andet end at pryde dér?

Julestjernen er nu gået fra bords og er blevet til svævende blomsterdekorationer a la den japanske blomsterbindingsteknik kokedama, hvor du pakker rodklumpen ind i mos.

Svævende juledekoration med julestjerner - Plantorama
Svævende juledekoration med julestjerner - Plantorama

Det skal du bruge til svævende julestjerner

Julestjerne

Mos

Snor

Fiskesnøre

Sådan gør du

Find din julestjerne og start med at hive den ud af den hårde plastikbøtte, den står i.

Find nu dit mos og beklæd julestjernen med det.

Nu tager du din valgte snor og begynder at vikle det omkring, så mosen fastgøres og omslutter jorden og rødderne på din julestjerne.

Når du har formet det hele til en rund mosbold, klipper du snoren og afslutter med en knude omkring en af de snore, du allerede har viklet omkring.

For at give din blomsterdekoration illusionen af at svæve, hæng da dine julestjerner op i fiskesnøre. Monter tre snore fordelt jævnt på mosbolden, og bind blot knude omkring de snore, der holder mosen på plads.

Saml nu de tre fiskesnører og bind en knude i enden. Nu kan de monteres i en krog i loftet og vil især pynte smukt over dit julebord.