Cheesecake med mynte, lime og hindbærgelé
4. maj 2024Opskriften er udviklet af den vaskeægte foodie Isabella fra Bellas Madunivers. Her blogger hun om alt, der har med mad at gøre og deler opskrifter med sine følgere.
Cheesecake med frisk smag af mynte
Krydderurter kan ikke kun bruges i det salte køkken, men også i det søde. Denne cheesecake består af en kiksebund, en ostecreme med smag af mynte og lime og en hindbærgelé. Resultatet bliver en lækker og frisk cheesecake fyldt med skønne smage.
Pynt din cheesecake med frysetørrede og friske hindbær, guldstøv, skiver af frisk lime og små myntekviste. Dine gæster vil med garanti blive imponerede.
Det skal du bruge til cheesecaken
Bund
310 g digestivekiks
130 g smør
Ostecreme
5 blade husblas
70 g sukker
En håndfuld mynte
450 g skyr
200 g smøreost
3,5 dl fløde
Saften fra 2 lime
Skallen fra 1 lime
Gelé
3 blade husblas
2 dl vand
170 g frosne hindbær
60 g flormelis
Pynt
Friske hindbær
Skiver af lime
Mill & Mortar Hindbærcrumble
Mill & Mortar Guldstøv
Sådan gør du
Knus kiksene i en minihakker. Smelt derefter smør og rør det sammen med de knuste kiks. Kom bagepapir i bunden af en springform, men kun en cirkel som dækker bunden. Brug en springform med en diameter på ca. 23 cm. Kom kikse-massen ned i bunden af springformen og pres det ned med bunden af et glas eller lignende for at mase bunden flad/sammen.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom mynte og sukker i minihakkeren, blend det grundigt og kom det i en skål. Kom herefter flødeost og skyr i skålen og bland det hele sammen med en ske.
Riv skallen af en lime og kom det i ostecremen. Pres herefter saften fra 2 lime ned i og bland det hele grundigt.
Pisk fløden i en separat skål til en let pisket skum.
Tag husblassen op af vandet, vrid den let og smelt den i en gryde. Sørg for at husblassen er helt smeltet og kom den derefter over i en tom skål. Bland først 3 spsk. af ostecremen i husblassen, mens der piskes med en elpisker. Tilsæt resten af ostecremen lidt af gangen og rør grundigt imens.
Til sidst vendes flødeskummen i cremen og blandingen hældes derefter over kiksebunden.
Brug en paletkniv eller lignende til at glatte toppen af ostecremen. Stil cheesecaken på køl.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.Kom vand og frosne hindbær i en gryde og bring det i kog. Tilsæt herefter flormelis og sluk for varmen.
Si hindbærsaucen for hindbærstykker/kerner, så det kun er væden, der er tilbage, og kom det over i gryden igen.
Vrid husblassen, kom den i hindbærsaucen og lad den smelte.
Lad hindbærsaucen køle af til omkring stuetemperatur, inden den hældes på kagen.
Sørg også for at ostecremen har sat sig, inden den hældes på.
Brug bagsiden af en spiseske til at hælde hindbærsaucen forsigtigt ud på kagen. Det er for at undgå en for hård stråle, som ødelægger ostecremen.
Stil cheesecaken på køl i ca. 5-6 timer, eller natten over, inden den serveres.
Pynt kagen med friske hindbær, frysetørret hindbær, guldstøv, lime og frisk mynte.