Opskrifter
Chokoladetrøfler med solbærdrys
4. juli 2024Billederne i artiklen er taget af Ditte Kaas, der deler skønne og inspirerende billeder af sine madoplevelser fra hele verden på konditte.
Nemme chokoladetrøfler med 3 ingredienser
Chokoladetrøfler smager himmelsk og smelter på tungen, og så er de noget af det nemmeste at lave. Fløde, chokolade, lidt salt samt tid, og så har du opskriften på disse lækre og elegante chokoladetrøfler.
Trøflerne smager bedst, hvis du bruger en god kvalitetschokolade - gerne én med et kakaoindhold på 62% eller højere. Du kan sagtens forkæle sig selv med gode produkter, nu opskriften kun indeholder 3 ingredienser.
Du skal bruge (20 – 25 stk.)
200 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
Flagesalt
Mill&Mortar solbærstøv
Sådan gør du
Hak chokoladen groft, og kom det over i en stor skål.
Varm forsigtigt fløden op til lige før kogepunktet i en gryde.
Hæl den varme fløde over chokoladen, og rør grundigt til chokoladen er helt smeltet, og massen er jævn.
Kom chokolademassen over i en beholder, drys med flagesalt henover, og stil den på køl 3-4 timer.
Skær dagen efter massen ud i små firkanter, og rul dem til trøfler.
Vend trøflerne i solbærstøv.
Giv chokoladetrøflerne et twist
Er opskriften lidt for nem, kan du altid twiste den og introducere nye smage i chokoladetrøflerne. Prøv fx:
- Kaffe
- Appelsinskal
- Lakridspulver
- Chilipulver