Opskrifter
Gyldne marcipansnitter med mandler og nougat
1. august 2024Billederne i artiklen er taget af Ditte Kaas, der deler skønne og inspirerende billeder af sine madoplevelser fra hele verden på konditte.
Gyldent julekonfekt med marcipan og nougat
Marcipan og nougat er en klassisk kombination, når det kommer til julekonfekt. Selvom ingredienserne er traditionelle, behøver marcipansnitterne ikke være kedelige.
Pynt snitterne med chokolade og gyldent støv, og tilføj et knasende strejf af mandler, der giver modspil til den klassiske konfekt. Prøv dem – de smager fantastisk til en varm kop kaffe.
Du skal bruge (20 – 25 stk.)
200 g marcipan
100 g nougat
50 g mørk chokolade
50 g mandler med havsalt
Mill&Mortar bronzestøv
Mill&Mortar guldstøv
Sådan gør du
Hak mandlerne (ikke for groft).
Smelt nougaten over vandbad og bland mandlerne i.
Hæld nougatmassen i en firkantet form, og stil den på køl i ca. 30 minutter.
Rul marcipanen ud, læg den ovenpå den afkølede nougatmasse og sæt formen på køl igen.
Temperér chokoladen.
Vend konfekten ud af formen, og smør den tempererede chokolade ud over nougaten.
Skær konfekten ud i passende stykker, når chokoladen er størknet, og drys med gyldent støv.