Halloween græskarkage med krydderier og syrlig flødeoste-creme

Græskarkage

Halloween græskarkage med krydderier og syrlig flødeoste-creme

Denne artikel er skrevet af Jon Edlund, der nok er bedst kendt fra sin deltagelse i "Den Store Bagedyst". Det er ingen hemmelighed, at Jon er meget passioneret omkring mad og kager, og i denne artikel giver han sit bud på, hvordan du kan få mere ud af græskar fra haven. Du kan tjekke Jons madopskrifter ud her.


Det skal du bruge til græskarkagen

400 g bagt, uskrællet græskar

250 g smør, stuetempereret

120 g brun farinsukker

150 g alm. sukker

4 store æg

240 g hvedemel

1 tsk. salt

1 tsk. kanel

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. nellike

2 tsk. bagepulver

Revet citronskal fra 1 hel økologisk citron

En stor håndfuld grofthakkede nødder og/eller rosiner (valgfri)

 

Flødeoste-creme

120 g smør (stuetempereret)

200 g flødeost

120 g flormelis

Skal og saft af 1 hel økologisk citron

Evt. 1 tsk. vaniljeessens

 

Topping

Evt. hakkede nødder, revet citronskal og lidt halloween-slik!

Græskarkage

Sådan gør du

Vask og skær dit græskar i nogle tynde skiver, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter på 200 grader varmluft på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan sagtens beholde skrællen på.

Når de ser bagte ud og virker helt møre, skal de afkøles en smule og blendes til en mos. Brug stavblender eller en gaffel.

Pisk smør, sukker og brun farinsukker sammen i en skål i et par minutter, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det i massen, til det lige akkurat er blandet i, før du tilsætter det næste. Tilsæt græskarmosen og vend det rundt.

Bland alle de tørre ingredienser og sigt det ned i dejen. Tilsæt revet citronskal og vend det hele rundt og tilsæt evt rosiner og hakkede nødder (valgfrit).

Hæld kagedejen i en smurt bageform, som er drysset med lidt mel på indersiden. Du kan bage den i hvilken som helst form – på ca. 20-24 cm i diameter. Bare husk på: Jo højere kagen er, jo længere bagetid skal den have.

Bag den i en forvarmet på på 170 grader varmluft i ca 45-55 minutter til en kniv kommer rent ud. Tjek undervejs. Den skal gerne virke svampet, og give let efter, når du trykker på den. Lad kagen afkøle helt, før du vender den ud af formen.

Lav din flødeoste creme imens.

Bland smør, flødeost og flormelis sammen i en skål og pisk det sammen i 1-2 minutter. Tilsæt citronsaft- og skal og smag til. Farv det evt. med en orange farve, hvis du vil. Hæld på en sprøjtepose, og læg på køl til det skal bruges til at pynte ovenpå kagen.

Du kan vælge at pynte enten med sprøjteteknik, men kagen bliver også flot hvis du bare lavet nogle klatter flødeoste creme hist og her og fordeler det med en spatel. Det er helt op til dig selv 

Top kagen med lidt hakkede nødder, lidt revet citronskal og/eller dit yndlings halloween slik!

Græskarkage
Græskarkage

Populære produkter netop nu

Populære tips og tricks

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}