{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Jons glaskålsravioli med persille og ricotta

19. juni 2024
Glaskålsravioli

Denne artikel er skrevet af Jon Edlund, der nok er bedst kendt fra sin deltagelse i "Den Store Bagedyst". Det er ingen hemmelighed, at Jon er meget passioneret omkring mad og kager, og i denne artikel giver han sit bud på, hvad du kan lave med glaskål fra haven. Du kan tjekke Jons madopskrifter ud her.

 

Ravioli med glaskål, ricotta, urter og hasselnødder

En grøn, lækker og rimelig blæret ret. Det kan godt lyde en smule fancy, men den er virkelig nem at lave! Det kræver nærmest ingen forberedelse. Det er faktisk bare at samle retten!

Den fungerer super godt som en let og frisk sommerforret, da den bare er sprængfyldt med smag og crunch fra alle de friske råvarer. Og det er selvfølgelig meningen, den skal spises kold – så retten kan også sagtens laves flere timer i forvejen eller serveres direkte.

Glaskålsravioli

Du skal bruge

1 glaskål

2-3 spsk. ricottaost

1-2 spsk. revet parmesanost (eller anden hård ost)

1 håndfuld bredbladet persille

1 økocitron

En lille smule olivenolie

Lidt salt og peber

En lille håndfuld hasselnødder

1 dl fløde

Saften af 1/2 citron

Friske urter til at pynte med (fx persille, dild, kørvel)

Sådan gør du

Skræl det yderste af skallen på din glaskål. Riv den derefter fint på et mandolinjern – du kan også skære det i hånden med en skarp kniv, bare skær det så tyndt som muligt. Husk: Der skal 2 skiver glaskål til én ravioli.

Kog 0,5 liter vand og hæld 1 tsk. salt heri – når vandet koger, kommer du alle dine glaskålsskiver i og lader dem stå i 1-2 minutter. Mærk efter til de er blevet bløde og medgørlige – ellers lad dem trække 1 minut mere. Si vandet fra og skyl skiverne under en kold hane for at standse kogningen. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at tørre dem.

Riv din parmesanost fint og hak persillen. Bland det sammen med din ricottaost, lidt revet citronskal, lidt citronsaft, lidt olivenolie og smag til med salt og peber. Stil til side.

Rist hasselnødderne imens på en varm stegepande i nogle minutter, til de har fået lidt farve. Afkøl dem og hak dem groft.

Bland derudover 1 dl fløde sammen med saften fra 1/2 citron og stil til side.

Så er det tid til anretning

Læg én skive glaskål på din tallerken og læg en lille klat ricottafyld ovenpå. Placér endnu en skive glaskål ovenpå og tryk det forsigtigt ned over, så det lukker hele vejen rundt.

Anret 3-4 ravioli pr. person. Drys med hakkede hasselnødder, et par teskeer af den syrnede flødesauce og top med en masse friske krydderurter. Hæld evt. lidt olivenolie og salt henover til sidst.

Bon appetit!

Glaskålsravioli
Glaskålsravioli