{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Brunkager er en julefavorit

Ingen jul uden brunkager! Denne opskrift på brunkagedej er både velegnet som småkager og flotte, spiselige julestjerner til at dekorere fx julebordet med. Ja egentlig kan du stikke denne dej ud i alskens former, de behøver slet ikke være runde, som de plejer.

 

Antal

Ca. 50 stk. småkager

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

6 - 8 minutter

Ingredienser til brunkagedej

250 g smør

125 g brunt farinsukker

250 g mørk sirup

Ca. 500 g hvedemel

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt nellike

1 tsk. stødt kardemomme

1 tsk. salt

1 tsk. potaske

 

Sådan laver du brunkagedej

Kom smør, brunt farinsukker og sirup i en gryde og lad det smelte langsomt sammen ved middel varme.

Tag gryden af varmen, og bland alle krydderierne direkte i gryden til der ikke er flere klumper i massen.

Rør melet i gryden, til du har en blank og klumpfri dej.

Lad dejen køle helt ned (gerne i køleskabet i ca. en time).

Når dejen er kølet ned, trilles den til tykke ruller, som småkagerne kan skæres fra. Alternativt kan dejen rulles tyndt ud og udstikkes til småkager. Fx en flot julestjerne, som kan pynte flot på julebordet!

Læg herefter småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag i 6 - 8 min ved 200 grader i almindelig ovn.

 

Tip!

Dejen er velegnet til at komme i fryseren indtil den skal bruges.