{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Jons opskrift på kakaomørdej

28. januar 2024
Kakaomørdej

Kakaomørdej er alsidig

Dejen kan bruges til mange ting, fx som bund til en sød desserttærte eller til at udstikke småkager af. Men du kan faktisk også bage mørdejen og bygge et flot julehus ud af den! Udskær dejen som ”vægge” og brug glasur til at holde siderne sammen, så du kan bygge dit eget lille, dekorative julehus.
Kakaomørdej
Kakaomørdej

Ingredienser til kakaomørdej

340 g hvedemel

60 g kakao

150 g flormelis

1 knivspids salt

240 g smør, koldt

2 hele æg

 

Sådan laver du mørdej

Blend mel, kakao, flormelis, smør og salt sammen i en foodprocessor.

Saml dejen ved hjælp af æg, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 2 - 3 timer eller indtil den er helt kold og fast.

Udrul dejen på et bord drysset med lidt mel, og vend og drej dejen ofte, så den ikke klistrer fast til bordet. Rul den så tyndt som muligt (ca. 0,5 cm tyk) uden, at den bliver for svær at løfte fra bordet. 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Udskær din mørdej til passende størrelser (fx laver du 4 stykker, der kan fungere som vægge til din juledekoration) og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag dem i 12 - 15 minutter, indtil de begynder at se mørke og bagte ud. Det kan være lidt svært at se, når de er mørke i farven i forvejen – men farven vil alligevel ændre sig, når den er færdigbagt. 

Afkøl dem på en rist, og saml/pynt med glasur.

 

Ingredienser til citronglasur

2 pasteuriserede æggehvider

1 tsk. citronsaft eller eddike

5 - 6 dl flormelis

Evt. pastafarve (hvis du har lyst)

 

Sådan laver du citronglasur

Kom æggehvider og citronsaft i en skål og tilsæt ca. 1 dl flormelis ad gangen, indtil du har en tyktflydende glasur.

Glasuren kan farves med pastafarve.

Kom glasuren i en sprøjtepose eller et kræmmerhus, klip et lille hul og pynt.

Kakaomørdej
Kakaomørdej