{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Opskrifter

Jons sprøde squash-fries med hjemmelavet aioli

19. juni 2024
Jons sprøde squash-fries med hjemmelavet aioli - Plantorama

Denne artikel er skrevet af Jon Edlund, der nok er bedst kendt fra sin deltagelse i "Den Store Bagedyst". Det er ingen hemmelighed, at Jon er meget passioneret omkring mad og kager, og i denne artikel giver han sit bud på, hvad du kan lave med squash fra havenDu kan tjekke Jons madopskrifter ud her.

 

"Pomfritter" af squash er sprøde, saftige og lækre

Courgette, zucchini eller squash. Den lækre grøntsagsbandit har mange navne og findes i et hav af forskellige farver og former. Den smager mildt og sødligt og har næsten en lidt nøddeagtig smag. Og så er den fantastisk i det søde køkken såvel som det salte!

Men noget af de lækreste og nemmeste, man kan lave med en squash, er nemlig hjemmelavede ”fries”. Sprøde, saftige og helt igennem lækre! De skal bare paneres, svømme lidt i den gyldne brønd (frituren) og dyppes i en hjemmelavet aioli.

Mmh! Det bliver ikke lækrere at spise grøntsager. Prøv det!

Jons sprøde squash-fries med hjemmelavet aioli - Plantorama
Jons sprøde squash-fries med hjemmelavet aioli - Plantorama
Jons sprøde squash-fries med hjemmelavet aioli - Plantorama

Du skal bruge

1 stor økologisk squash

150 g hvedemel

2 hele æg

100 g panko (rasp)

1 tsk. salt

1 tsk. cayennepeber

1 tsk. paprika

1 tsk. hvidløgspulver

0,5 liter smagsneutral olie til at stege i

Sådan gør du

Skyl squashen og skær den ud, så du har nogle aflange og tykke stænger, der er ca. 1 cm brede og 10 cm lange.

Ta' nu 3 skåle frem; 1 til æg, som piskes sammen heri, 1 til  pankorasp og 1 til mel og krydderier, som også blandes sammen.

Opvarm olien i en god gryde ved middelhøj varme.

Dyp dine squashstænger i mel- og krydderiblandingen og sørg for, at de er godt dækket. Vend dem nu i æggene og lad dem dryppe af. Slutteligt vendes de i raspen.

Mens olien varmer op, kan du sagtens dyppe og forberede alle squashstængerne, så de ligger klar til at komme i olien. Der må max være 5-6 stænger i gryden ad gangen, da olien ellers falder for meget i temperatur.

Tjek oliens temperatur ved at stikke en tandstik forsigtigt ned i olien. Når det begynder at syde og boble rundt om, er olien klar, og du kan nu stege dine squash-fritter.

De skal have ca. 1-2 minutter på hver side og er færdige, når de får en flot gyldenbrun farve. Læg dem på en tallerken med fedtsugende papir og servér med din hjemmelavede aioli!

Du skal bruge

2 æggeblommer

Ca. 0,3 l smagsneutral olie

10 dråber citronsaft

1 lille tsk. sennep

Lidt salt

2 fed hvidløg

Sådan gør du

Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft, sennep og salt i 1-2 minutter, til det tykner en smule.

Tilsæt langsomt olien. Start med blot et par dråber, mens du fortsat pisker.

Tilsæt forsigtigt lidt mere olie, mens du pisker konstant. Sådan fortsætter du et par minutter, mens du gradvist tilsætter mere og mere olie. Jo mere olie du bruger, jo tykkere bliver din mayo.

Pres dine hvidløg ud i mayoen og smag til med citron og salt. Bon appetit!

Jons sprøde squash-fries med hjemmelavet aioli - Plantorama