Opskrifter
Julesmåkager med ingefær
7. maj 2024Krydrede julesmåkager til børn og voksne
Denne opskrift på julesmåkager med ingefær kombinerer skønne, varme krydderier i en sød og sprød småkage, som både børn og voksne vil elske.
Lad endelig børnene være med – julesmåkagerne er nemlig nemme at lave og sjove at dekorere. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan jeres julesmåkager skal se ud. I kan fx pynte med farvet glasur, krymmel, rosiner eller glimmer.
Denne opskrift laver 30 – 60 julesmåkager, alt efter hvor store dine figurer er.
Du skal bruge
300 g hvedemel
1 tsk. natron
2 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt muskatnød
125 g smør
1 æg
100 g farin
3 spsk. mørk sirup
Pynt
Sådan gør du
Rør smør, farin, æg og sirup til en ensartet masse i en stor skål.
Bland hvedemel, natron og krydderier sammen i en anden skål.
Hæld melblandingen over i sukkermassen, og ælt indtil du har en dej.
Sæt dejen på køl i mindst 30 min.
Forvarm ovnen til 180⁰C, og gør 2 bageplader klar med bagepapir.
Del dejen i to klumper, og rul begge ud til ½ cm tykkelse på et melet bord.
Stik små figurer ud af dejen (brug forme eller en urtekniv).
Ælt den overskydende dej sammen igen, rul den ud og stik flere figurer.
Placér alle småkagerne på bagepladerne, og bag dem i ca. 12 min., til de er let gyldne.
Lad småkagerne køle af på en bagerist.
Pynt de nedkølede småkager med glasur i forskellige farver, krymmel eller glimmer.