Opskrifter
Lækker opskrift på hyldebærsaft
19. juni 2024Opskrift på hjemmelavet hyledebærsaft
Hylden er både kendt for sine velduftende blomster, som i de seneste år igen er blevet populære at lave til hyldeblomstsaft, og for sine små, sorte bær, som mange ynder at lave til lækker hyldebærsaft.
Hyld i haven
Hyld vokser vildt i den danske natur, men du kan også sagtens have hyld hjemme i haven. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hyldetræer, som alle er kendetegnet ved at være rigtbærende og samtidig meget prydende med deres henholdsvis hvide og lyserøde blomster.
Du skal bruge
1 kg hyldebær
2 æbler
0,5 l vand
1 citron
Honning
Atamon
Sådan gør du
Skyl bærrene grundigt og pluk dem fra stilken.
Skyl æblerne, fjern kernehusene og skær dem ud i både.
Læg hyldebær og æblebåde i en gryde og hæld vandet over.
Bring gryden i kog og lad indholdet koge i 20 minutter (til hyldebærrene begynder at briste).
Hæld grydens indhold i en saftpose (alternativt kan du bruge et dørslag, hvor du lægger et viskestykke i bunden) og lad det afdryppe i en times tid.
Hæld saften i en gryde, pres citronen ned i saften og bring gryden i kog.
Smag saften til med honning, mens saften får et let opkog.
Skyl patentflasker i atamon og hæld saften på flaskerne.