{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Panna cotta med sirup og pære

28. juli 2024
Panna cotta

Panna cotta med sirup og pære

Denne artikel er skrevet af Natalie Canfarotta, der er passioneret omkring kager, desserter og chokolader. Følg med i hendes lækre kreationer på hendes instagram her.
Panna cotta

Det skal du bruge

Panna cotta

1 dl sødmæl

5 dl fløde

1 vanilje stang

55 g sukker

3 blad husblas

 

Pocheret pære og sirup

1 stor pære (sorten Pyrus com ”concorde”)

25 g ahornssirup

45 g lys sirup

45 g sukker

2 dl vand

Sådan gør du

Panna cotta

Kom husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 min.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med noget af sukkeret.

Kom sukker, vaniljesukkeret, mælk, fløde og den tomme vaniljestang op i en kasserolle og kog det op til lige knap kogepunkt.

Tag vaniljestangen op af den varme masse.

Vrid husblas fri for vand og kom det op i kasserollen til den varme masse. Lad massen køle af et øjeblik og hæld den på glas og stil dem på køl.

Lad panna cottaen stå på køl i 3-4 timer inden du placerer pærer og siruppen.

 

Pocherede pære og sirup

Skræl din pære, halver den og fjern midten af pæren.

Hæld vand, sukker og de to sirupper i en lille kasserolle og lad det koge indtil sukkeret er opløst. Skru ned for blusset og placer dine pære i sirupslagen og lad dem simre i 20 min. Vend pærerne i sirupslagen efter 10 min og lad dem simre færdige. Når pærerne har pocheret færdigt, tager du dem op af lagen og lader dem køle af.

Skru op for sirupslagen og lad det koge i 5-10 min til det bliver en tynd flyende sirup. Lad siruppen bliver kold inden den kommes oven på panna cottaen.

Når pæren er blevet kold, skærer du den i tynde strimler og placerer den på panna cottaen. Herefter hælder du siruppen oven på pæren og panna cottaen.