{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Opskrifter

Smagfulde brunkager med pistacie og mandler

6. november 2023
Opskrift: Smagfulde brunkager med pistacie og mandler - Plantorama

Brunkager: duftende julesmåkager med knas

Denne opskrift på brunkager vil helt sikkert vække begejstring blandt store og små. Brunkager er en klassisk julesmåkage, som man ikke kommer udenom i juletiden. De sprøde småkager kombinerer lækre krydderier, der både smager og dufter skønt.

Du kan roligt lave et par ruller ad gangen og lægge dem i fryseren, så du hurtigt og nemt kan have friske brunkager klar til dine gæster. Vi garanterer dig, at når du først har prøvet denne opskrift, kan du slet ikke få nok af duften af kanel, nellike, allehånde og appelsin.

Læs også: Julesmåkager med ingefær

Opskrift: Smagfulde brunkager med pistacie og mandler - Plantorama

Gør det nemt af bage brunkager med denne krydderiblanding

Du kan gøre brunkagebagningen lidt nemmere med en krydderiblanding, der kombinerer alle de nødvendige krydderier i en blanding.

’Cookie Spice Brunkager’ er en klassisk og skøn blanding af srilankansk kanel, ingefær, allehånde og nelliker, der vil få det bedste frem i de krydrede brunkager.

Krydderiblandingen kan anvendes i alle opskrifter på brunkager – du erstatter blot de enkelte krydderier med en tilsvarende mængde ’Cookie Spice Brunkager'.

Opskrift: Smagfulde brunkager med pistacie og mandler - Plantorama

Du skal bruge

250 g smør

125 g lys sirup

250 g brun farin

2 tsk. potaske

1 spsk. koldt vand

6 - 7 tsk. ’Cookie Spice Brunkager’

60 gram syltet appelsiner i tern

25 gram usaltede pistaciekerner

150 gram hele smuttede mandler

500 gram hvedemel

Sådan gør du

Smelt smør, sirup og farin i en gryde ved middel varme.

Bland krydderier med hvedemel i en stor skål, og hæld appelsin, mandler og pistacie i.

Rør potaske og vand sammen i en lille skål, og bland det i melblandingen.

Bland smør- og melblandingen sammen, og ælt det hele til en ensartet dej.

Afkøl massen (fx på en bradepande) ved stuetemperatur natten over.

Rul dejen ud i ruller, og skær små, tynde skiver til brunkager.

Bag skiverne i en forvarmet ovn ved 180⁰C i ca. 10 minutter.

Afkøl brunkagerne på en bagerist.

Få flere tips & tricks