Opskrifter
Sprøde pebernødder med et tvist
10. oktober 2024Pebernødder: klassisk julebag med et tvist
Pebernødder er små delikate smagsbomber af krydderi, peber og sødme hører simpelthen julen til. Bag dine egne pebernødder og lad duften af jul sprede sig i hele hjemmet. Du kan også invitere hele familien med til at rulle de små ”nødder” – det er ren julehygge.
Vi deler vores yndlingsopskrift på pebernødder her – og den er ovenikøbet supernem. Du skal måske endda overveje at fordoble opskriften, så du er sikker på at have nok.
Læs også: Svenske luciabrød med safran
Gør det nemt at lave pebernødder med denne krydderiblanding
Du kan gøre pebernøddebagningen lidt nemmere med en krydderiblanding, der kombinerer alle de nødvendige krydderier i en blanding.
’Cookie Spice Pebernødder’ er en blanding til rigtige pebernødder, der smager af peber, kardemomme, ingefær og kanel. Alle krydderierne er srilankanske og økologiske skovhavekrydderier.
Krydderiblandingen kan anvendes i alle opskrifter på pebernødder eller peberkager – du erstatter blot de enkelte krydderier med en tilsvarende mængde ’Cookie Spice Pebernødder’.
Du skal bruge
- 125 gram blødt smør
- 125 gram sukker (melis)
- ½ dl. Piskefløde
- 2 tsk. 'Cookie Spice Pebernødder'
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. bagepulver
- 250 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør sukker og smør sammen, indtil det bliver hvidt. Rør herefter piskefløden i.
- Bland krydderiblandingen, natron og bagepulver i hvedemelet, og sigt det ned i sukker-smørmassen.
- Ælt dejen smidig, og læg den på køl i en halv time.
- Form små kugler af dejen, tryk dem let flade og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag pebernødderne ved 225⁰C (alm. ovn) i 7 – 8 minutter.
Læs også: Hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk