{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Opskrifter

Sprøde pebernødder med et tvist

10. oktober 2024
Sprøde norske pepbernødder - Plantorama


Pebernødder: klassisk julebag med et tvist

Pebernødder er små delikate smagsbomber af krydderi, peber og sødme hører simpelthen julen til. Bag dine egne pebernødder og lad duften af jul sprede sig i hele hjemmet. Du kan også invitere hele familien med til at rulle de små ”nødder” – det er ren julehygge.

Vi deler vores yndlingsopskrift på pebernødder her – og den er ovenikøbet supernem. Du skal måske endda overveje at fordoble opskriften, så du er sikker på at have nok.

Læs også: Svenske luciabrød med safran



Sprøde norske pepbernødder - Plantorama

Gør det nemt at lave pebernødder med denne krydderiblanding

Du kan gøre pebernøddebagningen lidt nemmere med en krydderiblanding, der kombinerer alle de nødvendige krydderier i en blanding.

’Cookie Spice Pebernødder’ er en blanding til rigtige pebernødder, der smager af peber, kardemomme, ingefær og kanel. Alle krydderierne er srilankanske og økologiske skovhavekrydderier.

Krydderiblandingen kan anvendes i alle opskrifter på pebernødder eller peberkager – du erstatter blot de enkelte krydderier med en tilsvarende mængde ’Cookie Spice Pebernødder’.


Sprøde norske pepbernødder - Plantorama

Du skal bruge

  • 125 gram blødt smør

  • 125 gram sukker (melis)

  • ½ dl. Piskefløde

  • 2 tsk. 'Cookie Spice Pebernødder'

  • ½ tsk. natron

  • ½ tsk. bagepulver

  • 250 g hvedemel


Sådan gør du

  1. Rør sukker og smør sammen, indtil det bliver hvidt. Rør herefter piskefløden i.

  2. Bland krydderiblandingen, natron og bagepulver i hvedemelet, og sigt det ned i sukker-smørmassen.

  3. Ælt dejen smidig, og læg den på køl i en halv time.

  4. Form små kugler af dejen, tryk dem let flade og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

  5. Bag pebernødderne ved 225⁰C (alm. ovn) i 7 – 8 minutter.

Læs også: Hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk