Opskrifter

Gyldne marcipansnitter med mandler og nougat

Gyldne marcipansnitter med mandler og nougat - Plantorama

Billederne i artiklen er taget af Ditte Kaas, der deler skønne og inspirerende billeder af sine madoplevelser fra hele verden på konditte.

Gyldne marcipansnitter med mandler og nougat - Plantorama

Gyldent julekonfekt med marcipan og nougat

Marcipan og nougat er en klassisk kombination, når det kommer til julekonfekt. Selvom ingredienserne er traditionelle, behøver marcipansnitterne ikke være kedelige.

Pynt snitterne med chokolade og gyldent støv, og tilføj et knasende strejf af mandler, der giver modspil til den klassiske konfekt. Prøv dem – de smager fantastisk til en varm kop kaffe.

Læs også: Chokoladetrøfler med solbærdrys

Gyldne marcipansnitter med mandler og nougat - Plantorama
Gyldne marcipansnitter med mandler og nougat - Plantorama

Du skal bruge (20 – 25 stk.)

200 g marcipan

100 g nougat

50 g mørk chokolade

50 g mandler med havsalt

Mill&Mortar bronzestøv

Mill&Mortar guldstøv

Sådan gør du

Hak mandlerne (ikke for groft).

Smelt nougaten over vandbad og bland mandlerne i.

Hæld nougatmassen i en firkantet form, og stil den på køl i ca. 30 minutter.

Rul marcipanen ud, læg den ovenpå den afkølede nougatmasse og sæt formen på køl igen.

Temperér chokoladen.

Vend konfekten ud af formen, og smør den tempererede chokolade ud over nougaten.

Skær konfekten ud i passende stykker, når chokoladen er størknet, og drys med gyldent støv.

Få flere tips & tricks

Få tilbudsavisen elektronisk direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 160.000 andre