Opskrifter

Laks på grill med friske krydderurter

Laks på grill med lækre krydderurter

Vi har grillet og braset sammen med kokken Lars Kyllesbech fra restaurant Mefisto, og vi giver dig her vores yndlingsopskrift på laks grillet med friske og lækre krydderurter. Du kan udvælge dine favoriturter til den grillede laks – her har vi brugt frisk basilikum, rosmarin og purløg.

Laks på grillen er blandt manges sommerfavoritter – og så er det ovenikøbet super nemt og hurtigt at få et lækkert resultat. Det tager ikke mere end et kvarters tid at lave laks på grill, og du kan servere lige det sommerlige tilbehør, som du allerbedst kan lide. Vi foreslår en sprød, grøn salat, nye kartofler eller hjemmebagt, groft brød.

Læs også: Grillet mørbrad med friske krydderurter

Plantorama | Laks på grill med Lars Kyllesbech
Plantorama | Laks på grill med Lars Kyllesbech

Du skal bruge

1 lakseryg, ca. 800 g (eller 4 stykker a 200 g)

2 dl god olivenolie

Krydderurter efter smag og sæson

4 citroner

Salt og peber

Sådan gør du

Klargør laksen eller køb den færdigpudset hos den lokale fiskehandler.

Pluk krydderurterne - skyl og hak dem.

Pensl laksen med olivenolie på skindsiden.

Læg laksen med skindsiden nedad på grillen.

Placer krydderurterne ovenpå laksen og klem saften fra citronerne udover.

Krydder med salt og peber, og dryp med olivenolie.

Luk låget og grill laksen i 12-15 minutter.

Servér laksen med nye kartofler, godt brød eller en skøn salat.

Få flere tips & tricks

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre