Opskrifter
Julesmåkager med ingefær
26. november 2024Krydrede julesmåkager til børn og voksne
Denne opskrift på julesmåkager med ingefær kombinerer skønne, varme krydderier i en sød og sprød småkage, som både børn og voksne vil elske.
Lad endelig børnene være med – julesmåkagerne er nemlig nemme at lave og sjove at dekorere. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan jeres julesmåkager skal se ud. I kan fx pynte med farvet glasur, krymmel, rosiner eller glimmer.
Denne opskrift laver 30 – 60 julesmåkager, alt efter hvor store dine figurer er.
Læs også: Nemme og klassiske havregrynskugler
Du skal bruge
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt muskatnød
- 125 g smør
- 1 æg
- 100 g farin
- 3 spsk. mørk sirup
- Pynt
Sådan gør du
- Rør smør, farin, æg og sirup til en ensartet masse i en stor skål.
- Bland hvedemel, natron og krydderier sammen i en anden skål.
- Hæld melblandingen over i sukkermassen, og ælt indtil du har en dej.
- Sæt dejen på køl i mindst 30 min.
- Forvarm ovnen til 180⁰C, og gør 2 bageplader klar med bagepapir.
- Del dejen i to klumper, og rul begge ud til ½ cm tykkelse på et melet bord.
- Stik små figurer ud af dejen (brug forme eller en urtekniv).
- Ælt den overskydende dej sammen igen, rul den ud og stik flere figurer.
- Placér alle småkagerne på bagepladerne, og bag dem i ca. 12 min., til de er let gyldne.
- Lad småkagerne køle af på en bagerist.
- Pynt de nedkølede småkager med glasur i forskellige farver, krymmel eller glimmer.
Læs også: Sprøde pebernødder med et tvist