Opskrifter

Lav din egen æblemost

Plantorama | Sådan laver du æblemost

Udnyt æblehøsten: lav din egen hjemmelavet æblemost

Når havens æbletræer bugner med modne æbler, kan det sommetider være vanskeligt at få spist alle æblerne.

Du giver ud til naboer og bekendte, men der er stadig æbler tilbage. Fremfor at smide æblerne ud, anbefaler vi, at du laver dem til dejlig, frisk æblemost. Når først du har anskaffet dig det rigtigt udstyr, er det let som en leg at lave most.

 

Opskrift på hjemmelavet æblemost

Det er nemt at lave æblemost - det kræver bare det rette udstyr. Udstyret, du skal bruge til at lave æblemost, kan godt være lidt af en investering, men når du først har anskaffet det, vil du kunne lave din egen friske æblemost i mange år fremover.

Plantorama | Sådan laver du æblemost

Du skal bruge

En frugtkværn

En frugtpresser

Spande til opsamling af æblerne

Spande til opsamling af mosten

Glasflasker, plastikdunke eller lignende til opbevaring af mosten

Sådan gør du

Saml æblerne fra haven.

Skyl æblerne og se dem efter for orm og råd.

Kør æblerne igennem frugtkværnen.

Kom frugtkødet over i frugtpresseren og start presningen.

Opsaml mosten i rene baljer.

Kom mosten på rene glasflasker eller plastdunke, der er skoldet og skyllet i atamon, og nyd den dejlige smag af frisklavet æblemost. Mosten er holdbar i køleskab i 5-6 dage. Vil du gerne have æblemosten til at holde længere, kan du pasteurisere den.

Læs flere tips & tricks

Få tilbudsavisen elektronisk direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 150.000 andre