Opskrifter

Lækker opskrift på hyldebærsaft

Opskrift på hjemmelavet hyledebærsaft

Hylden er både kendt for sine velduftende blomster, som i de seneste år igen er blevet populære at lave til hyldeblomstsaft, og for sine små, sorte bær, som mange ynder at lave til lækker hyldebærsaft.

 

Hyld i haven

Hyld vokser vildt i den danske natur, men du kan også sagtens have hyld hjemme i haven. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hyldetræer, som alle er kendetegnet ved at være rigtbærende og samtidig meget prydende med deres henholdsvis hvide og lyserøde blomster.

1

Du skal bruge

1 kg hyldebær

2 æbler

0,5 l vand

1 citron

Honning

Atamon

Sådan gør du

 Skyl bærrene grundigt og pluk dem fra stilken.

Skyl æblerne, fjern kernehusene og skær dem ud i både.

Læg hyldebær og æblebåde i en gryde og hæld vandet over.

Bring gryden i kog og lad indholdet koge i 20 minutter (til hyldebærrene begynder at briste).

Hæld grydens indhold i en saftpose (alternativt kan du bruge et dørslag, hvor du lægger et viskestykke i bunden) og lad det afdryppe i en times tid.

Hæld saften i en gryde, pres citronen ned i saften og bring gryden i kog.

Smag saften til med honning, mens saften får et let opkog.

Skyl patentflasker i atamon og hæld saften på flaskerne.

Læs flere tips & tricks

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre