Opskrifter

Pizza med havens grøntsager og krydderurter

Pizza med krydderurter

Dyrk selv grøntsager og krydderurter

Mange danskere er blevet mere bevidste om, hvad de putter i munden. Vi hjemmedyrker grøntsager mere og er mere selvforsynende samtidig med at vi har fokus på sundhed, nærhed, autenticitet og omtanke for miljøet.

Selve forarbejdet med anlægningen af nyttehaven og pasningen af grøntsagerne og krydderurterne er en del af fornøjelsen ved at dyrke selv. Når du selv er med fra jord til bord, oplever du i sandhed fornøjelsen ved fiske afgrøder.

 

Hjemmedyrkning for nybegyndere

Har du ikke drivhus eller tid til at gøre det hele fra bunden, kan du købe krydderurter og grønsagsplanter lige til at plante ud i krukker eller bede og stadig opleve glæden ved hjemmedyrkning. 

Den nemmeste måde er at anskaffe dig en selvvandingskasse, plantesæk og eventuelt en selvvandingkasseskjuler. Her behøver du kun vande 1-2 gange om måneden.

Læs også: Sådan dyrker du perfekte krydderurter

 

Pizza med hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter

Med friske grøntsager og krydderurter lige ved hånden er det en smal sag at lave sin egen pizza med hjemmelavet tomatsovs og hjemmedyrkede krydderurter. Pluk de friske tomater og tilbered en lækker tomatsovs med frisk oregano og hvidløg - du finder vores opskrift på tomatsovs her.

 

Tip til den travle

Lav dejen dagen før med den halve mængde gær, og lad den langtidsevne. Det sparer tid og er godt for fordøjelsen. Lav dobbelt portion af tomatsovsen, og frys halvdelen ned, så er arbejdet gjort næste gang.

Hjemmelavet pizzadej

Du skal bruge

25 g gær

2 dl vand

1 spsk. olie

½ tsk. salt

330 g mel

Sådan gør du

Opløs gæren i lunkent vand.

Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen godt.

Lad dejen hæve ½ time.

Rul dejen ud og kom fyldet på.

Lad pizzaen efterhæve 20 min.

Bag pizzaen ved 220℃ i 25 min.

Læs flere tips & tricks

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 185.000 andre