Opskrifter

Pulled Pork med Smokey Sally krydderi

Mill&Mortars Smokey Sally krydderi

Smokey Sally krydderi er en rub – en krydderiblanding – til dig, der kan lide en god, kraftig BBQ-smag. Den særlige aroma fra spansk paprika giver rub’en den røgede og grillede smag.

Brug Smokey Sally til alle lyse kødtyper eller i en marinade med olie, vineddike og salt. Og så er Smokey Sally helt genial til en omgang Pulled Pork.

 

Velkrydret og mørt Pulled Pork

Pulled Pork er velkrydret og ekstremt mørt svinekød, der smager fantastisk. Det er ikke svært at lave, men det kræver forberedelse og god tid – bare så du ved det!

Du kan lave Pulled Pork på grillen, i ovnen eller i en særlig smoker. Der er mange forskellige ’religioner’ inden for Pulled Pork-tilberedning. Søg evt. på nettet og find den metode, der passer til dig.

Her har vi valgt den nemme løsning: ovnen. Så kan alle være med, og Smokey Sally skal nok sørge for, at stegen får den karakteristiske letrøgede smag, selvom den ikke grilles over trækul.

spot_krydderi
spot

Du skal bruge

1 nakkekam fra en glad gris (cirka 2 kg. uden svær og ben)

50 g Smokey Sally

2 tsk. salt

2 tsk. brun farin

Æblejuice eller æbleeddike

Sådan gør du

Bland rub’en af Smokey Sally, salt og brun farin, og gnid den godt ind i stegen, som du derefter pakker ind i film.

Lad stegen hvile i 12-24 timer i køleskabet – de sidste 2 timer ved stuetemperatur.

Sæt stegen i en 110 grader forvarmet ovn. Stegen er færdig, når kernetemperaturen er mellem 90-93 grader målt med et stegetermometer. Det er den typisk efter cirka 10 timer afhængig af størrelsen.

Hæld et par skefulde æblejuice eller æbleeddike over stegen, når du har taget den ud af ovnen.

Lad stegen hvile i mindst en halv time, før du trækker kødet fra hinanden med to gafler.

Server det ’pullede’ svinekød på traditionel vis i en burgerbolle med BBQ-sauce og coleslaw.

Læs flere tips & tricks

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre