Opskrifter

Smuldrekage med marcipan, rabarber og hvid chokolade

Smuldrekage med marcipan, rabarber og hvid chokolade

Artiklen og opskriften er lavet af gæsteblogger Sofie Andresen, som til dagligt skriver om bagning, interiør og kreative løsninger på hendes blog.

  

Nem smuldrekage med smag af rabarber

Egen avl, stor som lille, er fantastisk, at benytte sig af i det salte såvel som i det søde køkken. Det smager lige en tand bedre, når der ikke er lagt fra jord til bord. Herhjemme benytter vi os af de bær og rabarber, der gror godt ude på vores altan, og har stor glæde af dem, som enten topping eller i bagværk.

Jeg har lavet en opskrift på en nem smuldrekage, som hurtigt kan laves inden man får gæster eller til aftenkaffen. Den smager skønt, og smagsvarianten er op til en selv, da man sagtens kan bytte rabarber ud med en anden frugt.

Smuldrekage med marcipan, rabarber og hvid chokolade
Smuldrekage med marcipan, rabarber og hvid chokolade

Du skal bruge

150 g blødt smør

130 g rørsukker

3 tsk vaniljesukker

3 æg

1 tsk bagepulver

50 g mel

30 g havregryn

100 g marcipan

60 gram hvid chokolade

150 g rabarber (hakket i tern)

50 g mandler

Sådan gør du 

Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk smør, vaniljesukker og rørsukker til en ensartet masse.

Tilsæt herefter 1 æg ad gangen og pisk.

Riv marcipanen.

Vend mel, bagepulver, havregryn og marcipan i æggemassen til du får en ensartet dej.

Vend til sidst hvid chokolade og rabarber i.

Beklæd en springform (ca. 20 cm) med bagepapir i bunden, og smør den i siderne inden dejen kommes i.

Hak mandlerne groft og drys dem over dejen.

Bag kagen i ca. 30-40 min til den er gylden. Den skal stadig se ”fugtig” ud, når du tager kagen ud.

Smuldrekage med marcipan, rabarber og hvid chokolade

Få flere tips & tricks

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 200.000 andre