Opskrifter

Sprøde pebernødder med et tvist

Pebernødder: klassisk julebag med et tvist

Pebernødder er små delikate smagsbomber af krydderi, peber og sødme hører simpelthen julen til. Bag dine egne pebernødder og lad duften af jul sprede sig i hele hjemmet. Du kan også invitere hele familien med til at rulle de små ”nødder” – det er ren julehygge.

Vi deler vores yndlingsopskrift på pebernødder her – og den er ovenikøbet supernem. Du skal måske endda overveje at fordoble opskriften, så du er sikker på at have nok.

Læs også: Svenske luciabrød med safran

Peberndder2

Gør det nemt at lave pebernødder med denne krydderiblanding

Du kan gøre pebernøddebagningen lidt nemmere med en krydderiblanding, der kombinerer alle de nødvendige krydderier i en blanding.

’Cookie Spice Pebernødder’ er en blanding til rigtige pebernødder, der smager af peber, kardemomme, ingefær og kanel. Alle krydderierne er srilankanske og økologiske skovhavekrydderier.

Krydderiblandingen kan anvendes i alle opskrifter på pebernødder eller peberkager – du erstatter blot de enkelte krydderier med en tilsvarende mængde ’Cookie Spice Pebernødder’.

Peberndder3

Du skal bruge

125 gram blødt smør

125 gram sukker (melis)

½ dl. Piskefløde

2 tsk. 'Cookie Spice Pebernødder'

½ tsk. natron

½ tsk. bagepulver

250 g hvedemel

Sådan gør du

Rør sukker og smør sammen, indtil det bliver hvidt. Rør herefter piskefløden i.

Bland krydderiblandingen, natron og bagepulver i hvedemelet, og sigt det ned i sukker-smørmassen.

Ælt dejen smidig, og læg den på køl i en halv time.

Form små kugler af dejen, tryk dem let flade og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag pebernødderne ved 225⁰C (alm. ovn) i 7 – 8 minutter.

Få flere tips & tricks

Få tilbudsavisen elektronisk direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 160.000 andre