DIY

Sådan laver du en farverig blomsterbuket

15. juni 2022

Blomsterdekorationer der fuldender festbordet

Bordpynt med blomster skaber liv og stemning til enhver festlig begivenhed – lige fra bryllup og barnedåb til fødselsdag og konfirmation. Blomster er simpelthen prikken over i’et på bordet, og det kan være med til at gøre festpynten endnu mere personlig. Vælger du eksempelvis dine yndlingsblomster, bliver dine dekorationer helt unikke.

Vi guider dig her til, hvordan du nemt og hurtigt laver dine egne blomsterdekorationer i glasvaser. Du kan vælge lige de glas og blomster, som du foretrækker. Vi har her valgt blomster i mange forskellige former og farver for et festligt og sommerligt udtryk.

Tip fra blomsterdekoratøren: vælg blomster i farver og former, som passer til festens tema. Rosa og lilla nuancer er perfekte til barnedåben, brudeslør og andre mindre blomster giver et romantisk udtryk til bryllupsbordet, og hvide og lyse blomster er elegante.

Populære produkter netop nu

DIY: Sådan laver du en farverig blomsterbuket - Plantorama

Små festlige og farverige blomsterbuketter

Buketterne her består af flere blomster i forskellige størrelser og former. Fordi blomsterne er så forskellige af udseende, er det nødvendigt at bringe harmoni i buketten på anden vis. Du skaber lettest harmoni ved, at alle stilke har den samme længde, så de skaber en let bue i dekorationen.

I denne buket er der blandt andet brugt ranunkler, hyacinter, roser, nelliker og trommestikker i flere forskellige farver, som hurtigt kan skabe en rodet buket.

Det er derfor essentielt, at en så farverig og forskelligartet buket er i balance, så elementerne bindes sammen og får et ensartet udtryk. Balancen skabes gennem den helt rette teknik, som du kan læse mere om nedenfor.

DIY: Sådan laver du en farverig blomsterbuket - Plantorama

Den rette teknik til en smuk blomsterbuket

Når du skal arrangere blomster i vaser eller binde en blomsterbuket, er det vigtigt for at opnå en flot udseende, at du har den rette teknik. Når du har den i baghovedet, bliver det meget nemmere at skabe en harmonisk og ensartet buket – også når du anvender mange forskelligartede blomster.

Helt grundlæggende handler det om at placere blomsterne skråt ned i glasset og arrangere dem i trekanter. Det er også sådan, de professionelle blomsterbindere arrangerer buketter, så her kan du sagtens drage lidt inspiration.

 

Placer stilkene i skrå vinkler

For et mere strømlinet look skal du placere blomsterstilkene skråt ned i vasen. Det er vigtigt, at blomsterstilkene ligger i samme retning, så de ikke peger i alle mulige forskellige retninger og skaber et rodet udtryk.

DIY: Sådan laver du en farverig blomsterbuket - Plantorama

Arranger stilkene i trekanter

For at skabe mest mulig harmoni og balance i blomsterdekorationen bør du arrangere de forskellige blomster i trekanter. Har du flere forskellige blomstertyper, skal alle typerne arrangeres, så hver eneste blomst indgår i en trekant med to blomster af samme type. Se eventuelt billedet for reference.

DIY: Sådan laver du en farverig blomsterbuket - Plantorama

Inden du går i gang

Det, der tager længst tid i forbindelse med buketbinding, er forberedelserne. Det tager nemlig ikke lang tid at samle selve buketten, når du først har gjort alle remedier klar.

Først skal du udvælge de blomster, som du ønsker at sætte sammen i en flot buket. Vi anbefaler, at du vælger blomster i forskellige former, så du har flere muligheder – nogle lange og tynde samt nogle flade og runde. Det kan også være en fordel at købe bladgrønt, som kan skille blomsterne ad og skabe luft i buketten.

Dernæst skal du finde de glas eller vaser frem, som du gerne vil bruge til buketterne. Glassene skal vaskes af og fyldes halvt op med vand – så er de klar til brug.

Afslutningsvist skal du fjerne blade på den nederste del af stilkene med en skarp urtekniv. Det stykke af stilken, som skal stå under vand, skal være helt renset for blade, da det forlænger bukettens holdbarhed.

DIY: Sådan laver du en farverig blomsterbuket - Plantorama

Du skal bruge

Ca. 35 blomsterstilke

Glasvase

Sådan gør du

Lav 45 graders snit med en urtekniv, så alle stilke har samme længde. Snit løbende, så blomsterne ikke får for meget luft og bliver slatne.

Placér blomsterne på skrå i vasen og følg den førnævnte teknik, så du får den rette fordeling af blomster.

Brug de samme blomster i alle dekorationer, men variér eventuelt antallet.

DIY: Sådan laver du en farverig blomsterbuket - Plantorama

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}