{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

DIY

Smukke borddekorationer med hortensia til forårets fester

9. november 2023
Plantorama | Sådan laver du borddekorationer med hortensia

Artiklen er skrevet af gæsteblogger Marie Terese Duhn, som til dagligt skriver om emner indenfor diy, rejser og livsstil på bloggen byDuhn.

 

Hortensia er en ideel borddekoration til forårets fester

Det er sæson for de smukke storblomstrende hortensiaer, som lyser op og sætter farve på tilværelsen her i det tidlige forår. Du kan også bruge stuehortensia som alternativ. På trods af deres elegante og skrøbelige udseende, er de nemme at arbejde med, og hvorfor ikke invitere dem med indenfor til forårets fester?

Du kan nemt skabe dine egne dekorationer og forme dem, som det passer. Brug nogle smukke fade eller skåle, som går godt til blomsternes farve, og lad dem stå som centerpiece på bordet – det vil med garanti gøre dine gæster glade.

Det er ideelt at bruge oasis som base til disse dekorationer. Den er let at arbejde med, og på grund af vandindholdet, holder dekorationerne sig smukke og friske i op til flere døgn. Det vil sige, at du let kan lave dekorationerne eller opsatserne dagen inden festen, så du kan koncentrere dig om middagen eller om at være nærværende vært.

Herunder finder du en beskrivelse af, hvordan man laver en fin borddekoration med hortensia til en af forårets fester.

Læs også: Sådan indretter du med hængeplanter

Plantorama | Sådan laver du borddekorationer med hortensia

Sådan gør du:

  • Start med at lægge din oasis i blød i en balje med vand. Placer oasisen på vandets overflade og lad den selv suge. Når den er sunket til bund, er den klar, og du kan hælde det resterende vand fra.
  • Når oasisen er våd, er den let at skære i. Tag en af dine store køkkenknive og skær den til, så den passer i størrelse til din skål eller opsats.
  • Klip dine blomsterhoveder til så deres stilk er fri for blade. Gem bladene til senere – de kan være gode at bruge som bund i dekorationerne.
  • Stik forsigtigt blomsterhovederne ned i den våde oasis. Pas på kronerne ikke knækker – de er ret skrøbelige.
  • Arranger dine blomster, så de dækker hele oasisen. Tænk også i højden. Skal den midterste del være højere end resten? Hvis du har brug for mere, er det let at supplere med ekstra stykker oasis.
  • Afslut eventuelt med at placere bladene, og din dekoration er klar.

 

Tip!

I princippet kan man bruge mange forskellige slags blomster til dette, og prøv gerne forskellige muligheder og variationer af. Eller hvad med at mikse forskellige farver? Fordelen ved hortensiaen er, at den fylder godt ud med sine store hoveder, men tag et kig i plantecenteret og lad dig inspirere af mulighederne.

Plantorama | Sådan laver du borddekorationer med hortensia
Plantorama | Sådan laver du borddekorationer med hortensia
Plantorama | Sådan laver du borddekorationer med hortensia
Plantorama | Sådan laver du borddekorationer med hortensia

Pasning af hortensia

Hortensia er en plante, der skal have adgang til masser af vand. Det oprindelige navn for planten kommer fra det latinske ord Hydrangea, som oversat betyder noget i retning af ”vandkar” – og det er da også en tørstig plante. Derfor skal du huske at vande den flittigt, især hvis den står i en mindre potte indendørs. Optimalt bør den havde en stor potte med god plads.

 

Udplantning af hortensia

Hortensia er samtidig en god plante til havens bede og krukker, hvor den kan udvikle sig til en stor smukt blomstrende busk. Hvis du beslutter dig for at plante den ud, er sensommer og efterår et godt tidspunkt til dette.

Jorden skal nemlig være fugtig og lun, for at planten god få godt rodfæste. Placer planten i en spand med vand og grav derpå et stort hul. Placer planten i hullet således, at overfladen flugter med jordoverfladen. Fyld hullet to tredjedele op med jord og hæld en kande vand i hullet. Derpå fyld resten af hullet med jord.

Læs også: Sådan udplanter du hortensia i haven