{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Akvariefisk

Dyr

Gode råd til alle slags fisk

I guiden får du tips & tricks til akvarier og fisk.

Akvarium og fisk

Fisk er med deres mange farver og former fascinerende, smukke og sjove at se på. Om du er til de eksotiske tropefisk eller de mere almindelige, hårdføre koldtvandsfisk, får du nogle spændende dyr.

Selvom fiskenes behov er minimale, kræver et sundt akvariemiljø en del pleje og vedligeholdelse. Akvarier skal renses, og vandet skal udskiftes – derfor er det vigtigt med det helt rigtige udstyr. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig – både her i guiden og ude i dit Plantoramacenter.

Valg af akvarium

Der er mange muligheder, når det kommer til at vælge et akvarium, især hvad størrelse og design angår. Akvariet skal have den rette størrelse i forhold til antallet af fisk og dekorationer. Derudover skal akvariet passe til den type fisk, du vælger.

Et godt akvariemiljø er nøglen til sunde fisk. Det kommer af et godt kredsløb og en veletableret bakteriekultur. Levende planter hjælper ligeledes med at holde vandet rent og sundt. Læs om aquascaping.

Indretning og udstyr til akvarier

Planter og akvariedekoration pynter i akvariet, men skaber samtidig gode skjulesteder for fiskene. Udstyr som termometer, filter og testsæt hjælper med at undersøge om akvariemiljøet er passende for fiskene.

Tropefisk til akvariet

I Plantorama finder du mange forskellige typer af fisk fra troperne, som både egner sig til ferskvandsakvarier og saltvandsakvarier. Fælles for dem alle er, at de trives bedst i varme temperaturer på minimum 25°C.

Derfor skal de holdes i akvarier, hvor du kan sikre de mest optimale forhold for tropefiskene. Læs om begyndervenlige akvariefisk.

Pasning og pleje af fisk fra troperne

Udover at du skal holde styr på temperaturen i dit akvarie, skal du udskifte vandet ugentligt samt undgå direkte sollys og mørketid. Det er vigtigt at passe tropefiskenes specifikke behov, da manglende pleje kan føre til stress og for tidlig død.

Valg af fisk fra troperne

Det er ikke alle fisk, der trives under samme forhold. Derfor er det vigtigt at vælge fisk, som har de samme krav til akvariemiljøet. Nogle arter kræver eget territorium eller skjulesteder, eksempelvis cichlid og malle, mens andre trives i stimer med artsfæller, eksempelvis tetra. Akvariefisk, der ikke trives sammen, stresser, jager og spiser hinanden.

Gode råd til fisk fra troperne

Vi har i Plantorama en stor viden og erfaring med tropefisk, og vi deler her i guiden vores bedste tips og tricks med dig.