×
FRI FRAGT  på alle varer! Gælder ved køb over 500 kr. t.o.m. søndag

Høns

Hønseæg i fine farver

15. juni 2022
Hønseæg i fine farver - Plantorama

Artiklen er skrevet af gæsteblogger Nana, der på mitlandliv skriver om sin hverdag på landet med blandt andet høns, køkkenhave og gård.

 

æg i andre farver, end i supermarkedet

Når man selv har høns, har man mulighed for at vælge høns der lægger æg i andre farver, end de gængse. Ikke at der er noget i vejen med hvide og lysebrune æg, men det er sjovt med lidt variation, og det er sjovt at se folks overraskelse når man viser dem æg der ser anderledes ud.

Populære produkter netop nu

Hønseæg i fine farver - Plantorama

Marcipanæg fra Araucanaerne

Vores hønseflok er ganske lille. Vi har tre høner. De to er Araucanaer. Dem har vi valgt fordi de lægger de yndigste, turkisfarvede æg der til forveksling ligner marcipanæg. Det er altså kun skallen der er turkisfarvet. Indeni er ægget helt som andre æg.

Den grønblå farve skyldes, har jeg hørt, at visse hønseracer mangler et enzym som nedbryder galden, der på sin vej igennem hønen giver farve til æggene. Galdegrøn er ellers ikke en farve jeg er ret vild med, men den sart turkise æggeskal er noget af det smukkeste.

Hønseæg i fine farver - Plantorama

Chokoladebrune Maranæg

Vi har også en Maran. Hun hedder Maren, og vi købte hende fordi vi har læst at Maraner lægger chokoladebrune æg. Den bog har vores søde Maren ikke læst. Igennem hele sin æglægningskarriere har hun kun lagt ét eneste chokoladefarvet æg. Resten er lysebrune med chokoladefarvede prikker.

Herunder ser du et af de æg Maren lægger til daglig ved siden af det eneste chokoladebrune. Det var heldigt at jeg nåede at forevige det når der nu ikke er kommet flere siden.

De prikkede æg er også pæne, bare ikke lige det vi havde forventet. Mon ikke Maren et sted i sin stamtavle har en forfader eller -moder af anden race? Under alle omstændigheder er Maren en dejlig, tam, kælen høne som vi har meget fornøjelse af.

Så hun er værdsat selv om hun ikke leverer æg i henhold til racestandarden. Det er i øvrigt kommet bag på os at den enkelte hønes æg kan variere i farve fra dag til dag. Men det kan de altså. Det er Marens æg et bevis på.

Hønseæg i fine farver - Plantorama

Araucana og Maran

Vi har en del erfaring med Araucanahøns som er smukke og lidt specielle af udseende. De har ingen hale. Til gengæld har de nogle fine fjertotter ved ørerne. De er søde og omgængelige, slet ikke aggressive, men heller ikke nemme at gøre tamme. Herunder ser du vores ene Araucana, Putte.

Vi har kun haft den ene Maran som vi har nu. Hun er meget tillidsfuld af natur. Hun er ligefrem kontaktsøgende og altid klar til at blive aet ned ad ryggen, og så sidder hun gerne på arm. Jeg ønsker mig flere Maraner, for hun er godt nok en charmerende fugl.

Hønseæg i fine farver - Plantorama

Endnu flere ægfarver

Vi har planer om at få flere høns. Høns der lægger æg i flere spændende farver. Vi mangler nu ikke æg. Her i foråret er vi faktisk ved at drukne i æg og forærer dem væk til højre og venstre.

Modtagerne bliver altid glade, og nu hvor vi nærmer os påske, er jeg ret sikker på at nogle af de æg vi forærer væk, bliver brugt som påskepynt. Sådan plejer det i hvert fald at gå ved påsketide.

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}