{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Gnavere og kaniner

Gnaver

I guiden får du tips & tricks til alle slags gnavere.

Gnavere som kæledyr

Gnavere er en fællesbetegnelse for en gruppe pattedyr med rodåbne fortænder – eksempelvis kaniner, hamstere, marsvin og mus. Deres fortænder gror hele livet, hvorfor deres behov for at gnave er meget højt.

Gnaverne er nuttede og små dyr, der hverken kræver megen plads eller pasning. Netop derfor er de særligt populære kæledyr blandt børnefamilier, hvor både børnene og de voksne kan bruge flere timer på at observere og kæle med dem.

Gnavere formerer sig hurtigt

Gnavere bliver kønsmodne tidligt og formerer sig hurtigt. Der er derfor værd at overveje at neutralisere din gnaver, så du ikke pludselig står med mange uønskede unger.

 

Valg af gnaver

De forskellige arter af gnavere har forskellige behov og vaner. Nogle er nataktive (fx hamstere, rotter og chinchillaer), og andre er dagsaktive (fx marsvin). Nogle er flokdyr (fx marsvin, chinchillaer, kaniner og mus), og andre slås, når de føres sammen (fx hamstere og dværghamstere). Derfor er det klogt at sætte sig ind i den enkelte gnaver.

Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig – både her i guiden og ude i dit Plantoramacenter.

Gode råd til gnavere

Vi har i Plantorama en stor viden og erfaring med gnavere, og vi deler her i guiden vores bedste tips og tricks med dig.