Gnaver

5 tips til en udekanin om vinteren

Sådan holder kaninen varmen gennem vinteren

Fra november – april er der typisk koldt med både sne og frost. I denne tid fryser vandet til is og vinden bider godt i kinderne – noget der også påvirker din udekanin.

Kaninerne kan sagtens bo udendørs hele året, så længe du vinterklargør din kanins bolig til at modstå de koldere temperaturer. Her får du vores 5 bedste tips til, hvordan din udekanin klarer sig gennem en kold vinter.

 

1 Isolér kaninburet med halm

Den nemmeste måde at vinterklargøre kaninens bolig er ved at isolere det hele med rigeligt halm. Det sørger for, at kaninen kan holde varmen gennem vinteren – også når temperaturen når under frysepunktet.

Husk at tjekke halmen løbende, da den ikke må være våd eller fugtig. Er vinteren særligt kold, kan du overveje at installere en varmelampe. Dette er typisk ikke nødvendigt, hvis du isolerer godt med halmen.

 

2 Sæt kaninburet i læ for vind og regn

Selvom halmen beskytter godt mod kulde og bidende vind, bør du sætte kaninburet i læ for vinden og regnen, fx under et halvtag langs husmuren eller i en carport.

Kaniner tåler hverken træk eller fugt, så det er yderst vigtigt, at kaninen bor tørt og lunt gennem hele vinteren. Som supplement kan du ’indhegne’ løbegården med træplader, så den også er beskyttet mod stride og kolde vinde.

spot

3 Sørg for isfrit vand

Når frosten kommer, er det svært at undgå, at kaninens vand ikke fryser til – det er uanset, om du anvender en vandskål eller vandflaske. Derfor er det nødvendigt at sætte nyt vand ud i buret flere gange i løbet af dagen.

Alternativt kan man anskaffe sig en varmeplade, som typisk sælges til høns, eller en termodragt, som sættes omkring vandflasken. De kan som regel hamle op med frosten, så kaninen kan klare sig, imens du er på arbejde.

 

4 Sørg for frisk hø

Det er en selvfølge, at din kanin skal fodres om vinteren, men vidste du, at det er med til at varme kaninen op? Når din kanin spiser, sætter det gang i kroppen, som så producerer varme.

Derfor er det vigtigt, at kaninen hele tiden har frisk hø tilgængeligt, som den kan gå og gnaske af.

 

5 Aktivér din kanin

Ligesom med os mennesker får kaniner også varmen af at røre sig. Det er derfor ikke nogen dårlig idé, at din kanin også har adgang til en løbegård om vinteren, så den kan tage sig en lille løbetur af og til.

Løbegården giver kaninen mulighed for at få rørt sig, selvom der er sne og slud i haven. Det er særligt godt hen over vinteren, hvor man er tilbøjelig til ikke at komme så meget ud til kaninen.

De fleste kaniner har ikke noget imod lidt sne, så længe de har et tørt og lunt sted at søge hen, når de ikke gider at løbe rundt mere.

Få flere tips & tricks

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre