{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Hund

Derfor bør du gå til hundetræning

16. oktober 2023
Plantorama | Derfor bør du gå til hundetræning

Hvorfor er hundetræning vigtigt?

For at forstå hvorfor hundetræning er vigtigt for din hund, er det nødvendigt med en kort indføring i hundens oprindelse. Den moderne hund menes nemlig at stamme fra en uddød ulverace, som blev domesticeret af mennesket for mange tusind år siden.

Den vilde ulv er altså forfader til vore dages familiehund. Selvom hunden og ulven har udviklet sig meget forskelligt, har hunden fortsat fællestræk med ulven – både hvad angår adfærd og genetik.

 

Træning aktiverer drifter og sanser

Hunden har de samme grundlæggende drifter som ulven, men fordi hunde lever på menneskers præmisser, har de ikke på samme måde som ulven mulighed for at få afløb for drifterne og får heller ikke aktiveret sanserne tilstrækkeligt.

Hvor ulven eksempelvis får aktiveret både lugte-, syns- og høresansen ved at jage sit bytte, bliver ingen af hundens sanser aktiveret i forbindelse med måltider. Vi mennesker både ”fanger” (køber) og ”tilbereder” (serverer) måltider for hunden. Hunden skal intet foretage sig og får ikke stimuleret sit jagtinstinkt eller aktiveret sanserne.

Læs vores 3 gode råd om hundetræning.

Træning stimulerer jagtinstinkter

Nok er den moderne hund blevet afhængig af mennesket til at sørge for måltider, men det er stadig vigtigt som hundeejer at anerkende hundens jagtinstinkter og behov for at få aktiveret sanserne – og det er her, at hundetræningen kommer ind i billedet. Gennem veltilrettelagt og professionel hundetræning får hunden nemlig aktiveret sine instinkter og sanser på en måde, som de fleste hundeejere ikke har ressourcer til at tilbyde hunden derhjemme.

 

Træning er godt og sjovt samvær

Udover at hundetræning styrker hundens naturlige drifter og sanser, vil hundetræningen også give dig en dybere forståelse for din hund – hvordan den lærer bedst, og hvordan den agerer i forskellige situationer. Endvidere vil hundetræningen give dig mange timers fornøjeligt samvær med din hund og med andre hundeejere og deres firbenede venner.

Uanset hvilken race, alder eller funktion din hund har, er opfordringen altså at tage den med til hundetræning. Der er simpelthen for mange fordele ved træningen til at lade være.