{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Hund

Gode råd og vejledning til hundens søvn

12. november 2023
Få gode råd til hundens søvn hos Plantorama

Hvor meget sover hvalpen

En sund, rask og glad hundehvalp sover mellem 12 og 18 timer hver dag. Du mener måske, at den sover dagen væk, men faktisk så vokser den sig stor og stærk, mens den sover. Søvnen er en meget vigtig del af hundehvalpens liv, da den i høj grad er bestemmende for din hvalps udvikling og sundhed. Det er derfor vigtigt, at hunden har sit helt eget sted, hvor den kan trække sig tilbage i fred og ro. Hvalpen vil helst ikke forstyrres, når den sover, da den prøver på at vokse sig stor, glad og stærk.

Hvis I er en familie med børn, kan det være en god idé at fortælle børnene, at hundens sovetid er dens voksetid. Kun gennem tilstrækkelig søvn og hvile vokser den lille hundehvalp sig til en dejlig krammebamse. Så lad endelig hundehvalpen hvile i fred.

Shop vores hundesenge her

 

Hvor meget sover den voksne hund

Din voksne hund vil helt naturligt sove mere, end du selv gør. Til gengæld vil dens søvn være afbrudt oftere end din egen. Det er svært at give et entydigt svar på, hvor meget en voksen hund sover, da det afhænger af hundens race og temperament.

Har du en stor hunderace og din nabo en lille, vil du typisk opleve, at din egen hund sover mest. I gennemsnit vil en sund og rask hund dog sove 13-14 timer dagligt.

 

Hvor meget sover den ældre hund

Ligesom du som hundeejer skal tage bestemte forholdsregler med en hundehvalp, er der også et par ting at huske om den ældre hund. Det er en misforståelse, at den ældre hund foretrækker at sove, bare fordi den er blevet gammel. Med alderen vil din hund helt automatisk blive mere passiv, men det betyder ikke, at den ikke skal holdes i gang.

Så hvor hundehvalpen har brug for meget fred og ro, har den ældre hund brug for, at du stadig aktiverer den, selvom den ser ud til helst at ville sove. Det er dog helt naturligt, at den gamle hund sover mere, end da den var voksen.

 

Hvor skal hunden sove?

Mange hundeejere stiller spørgsmålet, om det er fornuftigt at lade hunden sove oppe i sengen. Der er flere faktorer, der spiller ind, men det er i bund og grund et temperamentsspørgsmål. For mange hundeejere fungerer det bedst, at hunden som udgangspunkt har sin egen soveplads, hvor den er tryg og glad for at sove. Din hund kan så en hyggelig søndag formiddag komme på visit i sengen, hvor I rigtig kan putte sammen. På den måde undgår du at vågne op i fodenden af sengen uden dyne, for så at skulle ”slås” med hunden for at få din plads tilbage.

Når du bliver hundeejer, er det en god idé at overveje, hvor hunden skal sove, når den bliver voksen. Det kan fungere ganske fint at lade hunden sove i soveværelset, men der sker ikke noget ved at opdrage hunden til at sove et andet sted end resten af familien. Det handler blot om at lære hvalpen det på en måde, hvor den stadig får den nødvendige tryghed og nærhed. Det kan du læse mere om her.