{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Hund i bilen: Gode råd til sikker transportering

17. november 2023
Få gode råd til hund i bilen - Plantorama

Gode råd til transportering af hunde

  • Der findes ingen lovgivning omkring hund i bilen, men din hunds sikkerhed er dit ansvar
  • Løse hunde udgør en stor sikkerhedsrisiko for både dig og din hund
  • En hundesikkerhedssele forhindrer din hund i at blive slynget og kastet rundt i bilen
  • Et transportbur sikrer, at hunden bliver, hvor du placerer den
  • Både koldt og varmt vejr spiller en rolle for din hunds sikkerhed

 

Find vores hundebure, transportkasser og transportbure her

Regler og love for hunde i bil

På nuværende tidspunkt findes der ingen regler eller love, der bestemmer, hvordan du skal transportere din hund i bilen, men som hundeejer og bilist har du naturligvis ansvaret for dine passagerers sikkerhed – inklusiv din hunds. 

En løs hund i bilen virker måske hyggeligt og sjovt, men i en uheldig situation kan det have fatale konsekvenser for både dig og din hund.

 

Spænd hunden fast med hundesele

Din hund vil måske nyde at sidde løs på forsædet, men den risikerer at blive slynget op i forruden, hvis du bremser for hårdt eller kører galt. Der er naturligvis ingen hundeejere, der ønsker dette scenarie, men det er en risiko, hvis ikke din hund fastspændes i bilen.

Ligesom din egen sele øger din sikkerhed, vil en god hundesele sikre, at din hund ikke kastes rundt i bilen og påtager sig skade.

Du kan få forskellige typer af hundeseler, der er tilpasset din hunds størrelse, og som samtidig er lavet i behagelige og slidstærke materialer. Fastspænder du din hund, vil den ikke forstyrre og distrahere dig under kørslen, og du sikrer en tryg og sikker køretur.

 

Placer hunden i transportbur

Er det ikke muligt at fastspænde hunden i bilen, kan du overveje at placere hunden i et transportbur. Et transportbur til hunde sikrer, at den bliver, hvor du placerer den, og at den ikke får alvorlige skader under et uheld.

Ligesom selen findes der mange udgaver af transportburet. Det, du skal gå efter, er et bur, hvor din hund kan stå op, ligge ned og vende sig rundt. For at gøre buret mere tiltalende og behageligt kan du fore det med et par tæpper og puder.

Få gode råd til hund i bilen - Plantorama
Få gode råd til hund i bilen - Plantorama

Overvej vejret, når du transporterer din hund

Når temperaturerne stiger og falder, skal du være ekstra opmærksomhed på din hunds sikkerhed. Om sommeren, hvor vejret er dejlig varmt og solrigt, er det lækkert at køre til stranden eller ud i hundeskoven.

Du bliver måske fristet til at rulle vinduerne ned og invitere vinden inden for i bilen, men det kan være farligt, hvis ikke din hund er fastspændt eller placeret i et bur. åbn kun vinduerne så meget, at du med sikkerhed ved, at din hund ikke springer ud.

Uanset om der er høje eller lave temperaturer udenfor, bør du ikke efterlade din hund i bilen over længere tid. Temperaturen i bilen stiger og falder hurtigt, og det kan have alvorlige konsekvenser for din hunds helbred at være fanget i bilens hede eller kulde. Det vil gøre din hund syg og kan i værste fald tage livet af den.