{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Hund

3 tips til når hunden hilser på andre

24. december 2023
Plantorama | 3 tips til når hunde skal hilse på andre

Gør mødet til en god oplevelse

Noget af det hyggeligste som hundeejer er at hilse på andre ejere og deres firbenede venner. Du får lov til at dele erfaringer og sjove historier, men for hundene er det ikke altid en god oplevelse at hilse på deres artsfæller.

Selvom det for dig er hyggeligt at hilse på andre hundeejere og firbenede pelsdyr, så skal du være opmærksom på din hunds reaktion. Særligt når små hunderacer hilser på store hunderacer eller når hvalpe hilser på voksne hunde, kan der opstå problemer.

 

1 Hunden skal være i snor

Når du er ude blandt andre hunde, bør du holde din hund i snor. Er hunden ikke i snor, kan du ikke kontrollere, om den opsøger andre hunde, der muligvis ikke ønsker kontakt med din hund. Du har heller ikke mulighed for at holde hunden tæt på dig, hvis den bliver utryg.

Udover at det er en fordel for din hunds og andre hundes sikkerhed, at du holder den i snor, er det faktisk lovpligtigt, når du har den med ude i det offentlige rum. Hundeloven bestemmer, at du skal have din hund under kontrol, og det opnår du bedst ved at have hunden i snor. Du kan læse mere om hundelovens bestemmelser her.

Se vores udvalg af hundesnore

 

2 Hold snoren tilpas løs

Selvom du skal have din hund i snor, er det vigtigt, at du ikke holder snoren for stram. Det kan være ubehageligt for din hund, og du signalerer samtidigt, at der er fare på færde. Du risikerer at gøre din hund unødig ængstelig, hvis du rykker i snoren, og holder den for stram. Du kan med fordel læse her, hvordan dig og din hund får de bedste gåture.

Hunden skal altså være i snor og under din kontrol, men snoren skal være så tilpas løs, at hunden slapper af og føler, at den har fri bevægelighed. På den måde kan hunden selv vælge, om den vil hilse på andre hunde eller ej, og den vil føle, at den har mulighed for at flygte, hvis det skulle blive nødvendigt.

 

3 Respektér hundens signaler

Du kan tydeligt mærke på din hund, om den har lyst til at hilse på andre hunde eller ej. Hvis din hund gør, snerrer, lægger ørerne tilbage eller ligefrem stikker halen mellem benene, er den utryg og ønsker ikke at hilse på den anden hund. I sådan en situation er det essentielt, at du respekterer din hunds signaler og fører den væk fra den anden hund. Selvom du selv vurderer situationen som harmløs, kan din hund føle sig utryg.

Alle hunde kan lære at omgås andre hunderacer, men det kræver grundig træning og en god portion tålmodighed. Det kan ikke læres ved, at du tvinger hunden til kontakt med hunde, som den føler sig utryg ved. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på din hunds signaler og går forsigtigt frem.