×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hund

Gode råd til hundehvalpens første nætter

Plantorama | Råd til hundehvalpens første nætter

Skab tryghed og nærhed for hundehvalpen

Hunde er sociale væsener og sover derfor helst ikke alene. Når du kommer hjem med din nye hvalp, skal du huske, at den kommer fra trygge og velkendte omgivelser, hvor den har været vant til at sove med dens mor og søskende. Det kan derfor være stressende pludselig at være alene et fremmed sted.

Hundehvalpen har brug for din nærhed, især om natten hvor familien går til ro. Din nærhed skaber tryghed og er med til at forebygge separationsangst hos hvalpen. Det er vigtigt at have dette for øje, også selvom hunden på sigt ikke skal opholde sig i soveværelset om natten. Skal hunden sove i et andet rum end dig, kan du gribe de første nætter an på forskellige måder:

  • Sov ved siden af din hundehvalp der, hvor den selv skal sove fremover
  • Hav hundehvalpen sovende i det rum, du selv sover i, og flyt den gradvist ud af rummet

 

Beslut hvor hundehvalpen skal sove

Ønsker du ikke, at din hund skal sove hos dig i soveværelset, kan det være en fordel at lære hvalpen at sove der, hvor den skal sove fremover. Da hundehvalpen især i den første tid har brug for din nærhed, må du forberede dig på at sove hos din hund de første par dage.

Du kan eventuelt sove på en madras ved siden af, da det giver din hundehvalp mulighed for at lægge sig op ad dig, hvis den har brug for kontakt. Din hvalp vil som oftest ligge tæt op ad dig i 1-5 nætter, og derefter vil du kunne flytte din madras længere og længere væk. Du skulle gerne kunne vende tilbage til din egen seng i løbet af 1-3 uger og samtidig have en glad og tryg hund.

Alternativt kan du have hundehvalpen sovende i sin egen kurv ved siden af din seng. Skulle din hund blive utryg, har du mulighed for at lægge hånden ned til den, så den kan mærke dig. Gradvist og langsomt flytter du hundekurven væk fra sengen, og over i det rum hunden fremover skal sove i. På denne måde får den mulighed for at falde til stille og roligt, helt uden stress.

 

Giv hundehvalpen ro og fred

Den rolige, trygge og glade hvalp har brug for mellem 12-18 timers søvn hver dag. Det kan måske overraske dig, men det er nødvendigt for din hunds udvikling og sunde hundeliv. Så bliv ikke alarmeret over en hvalp, der sover døgnet væk, det er helt naturligt for sådan en lille størrelse. Det, du skal sørge for, er, at hvalpen har sit helt eget sted, hvor den kan vokse sig stor, glad og stærk.

Populære produkter netop nu

Populære tips og tricks

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden