Hund

Sådan plejes hundens pels

23. februar 2022
Plantorama | Sådan plejer du hundens pels rigtigt

Pelspleje hos hunden er vigtig

Pelspleje lyder måske ikke som noget særligt, og det er sjældent det første, kommende hundeejere overvejer. Som hundeejer skal du dog vide, at det handler om mere end blot at børste hunden, og at nogle hunderacer kræver meget mere pelspleje.

En smuk og skinnende pels kommer ikke kun af god pelspleje, men især også af et godt hundefoder med alle de nødvendige vitaminer og mineraler. Det perfekte hundefoder afhænger blandt andet af hundens alder og skavanker. Først herefter kan kamme og børste være behjælpelige.

Shop vores plejemidler til hunden her

 

God pelspleje afhænger af hunderace

Kravene og mængden af pelspleje afhænger i høj grad af, hvilken race hunden er. Generelt kan det siges, at jo længere pelsen er, jo mere skal den plejes. En lang pels filtrer hurtigt, og så kan huden ikke få luft, og der kan opstå hudbetændelse eller eksem. Det er dog ikke gældende for alle hunde.

Nogle hunde har en pels, som mere eller mindre passer sig selv og kun behøver børstning efter behov. Andre hunde fælder konstant året rundt og har derfor behov for en ugentlig børstning. Har du en hund, som fælder meget, kan du forsøge dig med et dagligt tilskud af lakseolie for at mindske fældningen.

Uanset hvilken hunderace du har, og hvilke krav til pelspleje hunden har, vil de fleste hunde nyde at blive børstet med jævne mellemrum. Der er en fordel at vende hunden til det fra hvalp.

 

Daglig pelspleje hos hunde

Kræver din hund daglig pelspleje, er det nødvendigt at bruge en børste eller kam, som passer til hundens pelstype. Du kan finde et stort udvalg af børster, eksempelvis gummibørster til korthårede racer, karter til hunde med tyk underuld og langhårede hunde og svinehårsbørster til hunde med en glat pels.

 

Bekæmpelse af lopper, lus og flåter

Hvis du vil være helt sikker på, at hunden ikke har lopper, skal du ugentligt efterse den med en tættekam. Kammen trækkes gennem pelsen et par gange. Hvis du ser små sorter prikker i pelsen, der følger med kammen, lægger du dem på et fugtigt stykke køkkenrulle. Bliver de rødlige, er det tegn på loppeekskrementer, og hunden skal i loppebehandling.

Det er også en fordel at børste og gennemse hunden for flåter - især hvis I går ture i skoven eller steder med langt græs. Flåter er farlige for hunden, fordi de kan overføre sygdomme som borrelia, der gør hunden meget syg. Finder du flåter, kan de fjernes med en tægetang, men du kan også forebygge dem med et middel som Frontline Combo Vet, der også forebygger lus og lopper.

Læs mere om bekæmpelse af flåter.

 

Klipning og trimning af hunden

Pudler og hunde med lignende pelstyper fælder ikke og har ingen underuld. De kræver til gengæld en del pelspleje og klipning cirka hver tredje måned hos en professionel hundefrisør, medmindre du er god til det selv. Det kræver sakse og maskiner i høj kvalitet samt forskellige børste, kamme og karter.

Andre racer har kun behov for at blive klippet på dele af kroppen, eksempelvis hoved eller poter. Alle ruhårede racer skal helst trimmes for at bevare deres ru pels. Det gøres med en trimmekniv eller med fingrene i hårets vokseretning, når de stride hår sidder løse og er klar til at blive erstattet af nye hår. Trimning foretages cirka hver tredje til fjerde måned – eventuelt hos en hundefrisør.

 

Badning af hunden

Indimellem kan det være nødvendigt at bade hunden. Der findes mange forskellige hundeshampooer og –balsammer, og under normale omstændigheder kan du bruge dem uden problemer.

Vi anbefaler produkterne fra KW, der holder hundens hud og pels i optimal kondition, og efterladen pelsen skinnende og ren. Du finder shampooer i mange varianter, som dækker ethvert behov.

 

Sådan bader du hunden

  • Red pelsen fuldstændigt igennem med en børste, kam eller karte, så den ikke er filtret. Del pelsen i skilninger og red helt fra bunden og ud til spidserne. Du kan rede den lange pels på krop, ben, hale og ører med en grov kam og pelsen bag ørerne og hovedet med en tættekam.
  • Brug en filterknuser, hvis pelsen er meget filtret. Den skærer pelsknuderne op. Husk at gøre det i pelsens vokseretning.
  • Væd pelsen grundigt med tempereret vand og bland 1 del shampoo med 3 dele vand i en blandeflaske.
  • Fordel blandingen i pelsen og massér det godt ind i pelsen. Lad det virke et par minutter.
  • Skyl shampooen grundigt ud med tempereret vand og gentag behandlingen, hvis din hund er meget snavset.
  • Bland 1 del balsam og 3 dele vand i en blandeflaske, fordel det i pelsen og massér det godt ind. Lad balsammen virke et par minutter.
  • Skyl balsammen ud med tempereret vand og frotter pelsen grundigt. Herefter redes pelsen igennem med børste, kam eller karte.

Populære produkter netop nu

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}