Hund

4 gode råd til hundens vægttab

23. februar 2022
Plantorama | 4 tips til fodring af overvægtig hund

1 Fodring

En reduktion i det nuværende hundefoder er ikke altid en god idé. Det kan resultere i, at hunden ikke føler sig mæt og derved tigger mere. Det kan derfor anbefales at skifte til et low calorie produkt. Sådan et produkt er afstemt til at matche hundens behov, så den får alle de næringsstoffer, den har brug for.

Et low calorie produkt har et mindre energiindhold, da det typisk er rigere på fibre og lavere på fedt. Det betyder, at hunden kan få en større mængde mad, så den kan føle sig mæt, samtidig med den taber sig. Et low calorie produkt indeholder typisk også mere protein, da hunden i løbet af vægttabet kun skal tabe fedt og ikke muskelmasse.

Det er også en god idé at afveje hundens mad hver dag. Afmåles det ved øjemål, kan doseringen variere, og man har tendens til at give lidt mere mad, da det ikke syner af så meget. Det er også vigtigt at reducere fodermængden i takt med vægttabet. De fleste fodervejledninger er baseret ud fra den nuværende vægt, og når hunden taber sig, skal fodermængden derfor også følge med.

Populære produkter netop nu

2 Godbidder og snacks

Godbidder og snacks bliver ofte set som kaloriefrie. Men de er faktisk store syndere, når det kommer til overvægt hos hunde. Du kan sagtens give sin hund godbidder under vægttabet, men de skal trækkes fra i kalorieregnskabet.

Derudover kan du også give hunden nogle sundere godbidder, eksempelvis gulerødder. Grøntsager indeholder færre kalorier og er rige på fibre, som bidrager til hundens tarmsundhed.

 

3 Motion

Motion er som for os mennesker en god og effektiv måde at forbrænde kalorier på. Få integreret mere motion i hundens hverdag i form af gåture, løb, træning, leg eller svømning. Men husk at tage højde for hundens kondition og generelle sundhed, sådan at den ikke overanstrenges eller får skader.

Plantorama | 4 tips til fodring af overvægtig hund

4 Vær konsekvent

For at hunden skal kunne tabe sig, er det dit ansvar som hundeejer at være konsekvent. Det er dig, som giver den mad, godbidder og motion. Det hele skal gå op i en højere enhed, så hunden kan tabe sig i et stille og roligt tempo.

Det er ikke sundt for hunden at tabe sig for hurtigt, da den risikerer at tære på muskulaturen i stedet for at tabe fedt. Det bedste er at få hele familien ombord på vægttabsrejsen, for det nytter ikke noget, at du er konsekvent omkring godbidder, hvis de andre giver godbidder, som de plejer.

 

Sådan bruger du et slankefoder

Når hunden skal tabe sig, skal det ske i et stille og roligt tempo. Man anbefaler, at hunden ikke taber sig mere end 1-2% af dens kropsvægt om ugen, da et hurtigere vægttab øger sandsynligheden for, at hunden blot tager alle kiloene på igen. For at hunden kan tabe sig, skal den forbrænde flere kalorier, end den spiser. Et godt sted at starte er ved at bruge et low calorie produkt.

 

Bevar muskelmassen

Et low calorie produkt har et lavere energiindhold, da man sænker fedtindholdet og øger proteinindholdet. Fordelingen er vigtig for at bevare muskelmassen under vægttabet. Derudover er der et højere indhold af fibre for at sikre en god mæthedsfornemmelse, og samtidigt øger fibrene tarmsundheden.

Plantorama | 4 tips til fodring af overvægtig hund

Husk godbidderne

Når det gælder dosering af maden, så er det her, det ofte går galt. For det er vigtigt, at hunden kun får den mængde foder, som anbefales pr. dag. Godbidder og snacks skal også regnes med. Kommer de oven i, giver det ekstra kalorier, som hunden skal forbrænde, før den kan tabe sig.

Derudover er det vigtigt, at mængden af foder reguleres i takt med vægttabet. Det er ofte nemt at glemme, og det ender med, at hunden stopper med at tabe sig.

 

Kun i en periode

Til sidst skal du huske, at et slankeprodukt kun bør gives i den periode, hvor hunden skal tabe sig. Når hunden har tabt sig til den ønskede vægt, skal hunden tilbage på et vedligeholdelsesfoder.

 

Anbefalingerne er skrevet i samarbejde med Hanne Wind, cand.scient. Animal Science og ernæringsekspert hos Kingsmoor.

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}